Angry Birds Transformers binnenkort naar de App Store
Gijs Ettes

De boze vogels van Angry Birds en de robots van Transformers gaan hun krachten bundelen in Angry Birds Transformers. Ontwikkelaar Rovio heeft voor de game de handen ineengeslagen met speelgoedfabrikant Hasbro en er zal vanaf de release dan ook speelgoed verkrijgbaar zijn van de Angry Birds vermomd als robots.

De verwachting is dat Angry Birds Transformers qua gameplay is te vergelijken met Angry Birds Star Wars. Die game mixt de klassieke Angry Birds spelelementen met lightsabers, speciale krachten en bijzondere omgevingen als Tatooine en de Death Star. In deze Transformers versie nemen de Autobirds het op tegen de Deceptihogs. Waarschijnlijk zit de game bomvol knipogen naar de originele Transformers.

Nog meer Angry Birds

angry birds transformersAngry Birds Transformers is niet het enige nieuwe deel in de serie dat dit jaar verschijnt. Zo maakten we al eerder kennis met Angry Birds Epic en zal later dit jaar een game verschijnen met een vrouwelijke vogel genaamd Stella in de hoofdrol.

Verder verscheen er niet lang geleden een kartgame in de vorm van Angry Birds Go, al werd dat spel flink bekritiseerd door de vele in-app aankopen. Het is te hopen dat Angry Birds Transformers het op dit vlak slimmer aanpakt. De precieze releasedatum is nog niet bekend: op de officiële site valt ‘Coming soon’ te lezen.

Wij hebben de drie leukste Angry Birds spellen tot nu toe alvast op een rijtje gezet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.