Angry Birds levert omzet van 100 miljoen dollar op
Redactie

De verschillende Angry Birds varianten zijn 648 miljoen keer gedownload op onder meer de iPhone. Door dit enorme aantal zag de uitgever Rovio Entertainment de omzet in 2011 tot 100 miljoen dollar stijgen. Omgerekend komt dat neer op meer dan 75 miljoen euro.

200 miljoen maandelijkse spelers

Het getal van 648 miljoen downloads en de omzet hebben betrekking op de cijfers van 2011. Elke maand maken er nog altijd tweehonderd miljoen mensen gebruik van een van de varianten van Angry Birds. Het Finse bedrijf is van plan om het succes van het leuke spel verder uit te breiden. Er zijn namelijk plannen om Angry Bird gerelateerde producten op de markt te brengen. De verkoop van speelgoedexemplaren en T-shirts liep vorig jaar al enorm goed en zorgde voor ongeveer dertig procent van de totale inkomsten. Bovendien wordt er momenteel gewerkt aan een speelfilm over de boze vogels.

7 miljard euro

Rovio Entertainment is in 2003 opgericht, maar werd pas echt bekend na de lancering van de eerste versie van Angry Birds in 2009. Het bedrijf overweegt een beursgang. Analisten hebben het bedrijf daarvoor gewaardeerd op een bedrag van bijna zeven miljard euro.

Het bedrijf werkt nu ook aan nieuwe spelletjes, die buiten de serie van Angry Birds vallen. Het laatst uitgebrachte spel betreft Angry Birds Space, dat sinds de lancering in maart al meer dan vijftig miljoen keer is gedownload. Voor 0,79 euro kun je de laatste game op je iPhone downloaden.

Angry Birds Space

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space
Angry Birds Space

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.