Angry Birds Goal: boze vogels spelen nu ook voetbal

Rutger Otto
15 mei 2016, 11:00
2 min leestijd
Angry Birds Goal: boze vogels spelen nu ook voetbal

Na verschillende games waarin je vogels afvuurt op kastelen met groene varkens, is er nu ook een voetbalmanager van Angry Birds. Is dat nou wel zo leuk?

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Goal

De boze vogels zijn nu ook begonnen met voetballen. Angry Birds Goal is een game die op dit moment een soft release kent in een paar landen, waaronder Nederland. In de game voetbal je met de Angry Birds tegen teams van varkens, in een combinatie van spel en management.

Angry Birds Goal is in wezen namelijk een voetbalsimulator. Jij stuurt een team aan door te bepalen hoe ze spelen, waarbij je soms in de wedstrijden wordt geplaatst om acties uit te voeren. Zo kun je passes geven, wat je doet door een pijl richting medespeler of doel te trekken om daarna op de bal te tikken. Raak je hem goed, dan slaagt de pass of je schot.

Het grootste deel van een wedstrijd kijk je echter toe via een tekstscherm. Een commentator legt daar in regeltjes uit wat er gebeurt. Pas bij spannende of belangrijke momenten, mag je zelf ingrijpen. Naast passen moet je bijvoorbeeld ook dribbelen langs varkens of verdedigen, dat doe je door te rennen met veegbewegingen en dat is niet altijd even simpel.

Veel regelen

Maar met een wedstrijdje voetballen ben je er nog niet. Aan de managerskant van het spel moet je iedereen tevreden houden: je baas, de fans, het team. Dat doe je door spullen te kopen. Het team maak je bijvoorbeeld blij met een spelcomputer, terwijl fans het op prijs stellen als je er modieus bij loopt. Deze spullen zijn te kopen via geld in het spel, dat je met wedstrijden verdient, maar ook kunt kopen met echt geld.

Tussen de wedstrijden door is het ook zaak om te blijven trainen. Dat is op vier punten mogelijk: snelheid, kracht, techniek en verdediging. Het trainen gebeurt in korte minispelletjes waarbij je bijvoorbeeld moet scoren of dribbelen. Steeds kun je drie sterren halen en het is mogelijk om maximaal drie trainingen tussen wedstrijden door te doen. Zo maak je het team sterker en beter.

Freemium

Al snel loop je in Angry Birds Goal tegen de beperkingen van een freemium-game aan. Het spel werkt namelijk met een energie-systeem om door te kunnen voetballen en dat is een balkje wat je continu ziet leeglopen. Die vul je vervolgens weer aan met echt geld, in-game valuta of door filmpjes te kijken. Het werkt niet echt motiverend en het is onduidelijk hoeveel energie je eigenlijk nodig hebt voor één potje.

Tussen alle andere Angry Birds-games is Goal een vreemde eend in de bijt. Het is minder snel en je hebt minder controle dan bij de andere spellen. Dat is jammer. Maar ontwikkelaar Rovio probeert duidelijk nieuwe doelgroepen te bereiken. De game is gratis te downloaden in de App Store, dus geef het eens een kans.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu