Placeholder
Wouter Nijsen

Dat Angry Birds Go een racegame zou worden, was al zo goed als bekend, maar uit een video van ontwikkelaar Rovio blijkt dat de aankomende Angry Birds-spin-off een heuse zeepkistenracer gaat worden, die in samenwerking met Red Bull wordt gemaakt.

Toen Rovio de eerste teaser van de game vrijgaf, dacht iedereen nog dat het om een zogeheten ‘endless runner’ zou gaan, maar niets blijkt minder waar te zijn. Het ontzettend populaire Temple Run is een goed voorbeeld van dat endless runner-genre. In de onderstaande video legt een ontwikkelaar van Rovio uit hoe het ontwikkelproces van Angry Birds Go is verlopen.

Om obstakels heen manoeuvreren in Angry Birds Go

Als we de inhoud van de video goed bekijken, is het te verwachten dat Angry Birds Go je zelf een racekarretje in elkaar laat knutselen, die je vervolgens door een parcours met obstakels moet manoeuvreren. Hierbij hoef je waarschijnlijk geen gas te geven, alleen zo goed als het kan bij te sturen. Dit is dan weer wel een element dat aan een endless runner doet denken.

Rovio heeft helaas nog geen screenshots of daadwerkelijke in-game beelden van zijn aankomende titel vrijgegeven. Een releasedatum is ook nog niet bekend. Rovio komt sowieso eerst nog met Angry Birds Star Wars 2, dat op 19 september in alle grote app-winkels moet verschijnen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.