De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Schuif vogels en knok tegen anderen in Angry Birds Fight!

Rutger Otto
11 juni 2015, 14:18
2 min leestijd
Schuif vogels en knok tegen anderen in Angry Birds Fight!

De boze vogels zijn terug in een nieuwe game genaamd Angry Birds Fight! In de game schuif je de vogels op een veld om drie dezelfde op rij te krijgen. Zo versla je anderen.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Fight!

Angry Birds heeft zijn eerste match-3 puzzelgame uitgebracht. Dat betekent dat je a la Candy Crush over het scherm moet vegen om minimaal drie dezelfde kleuren vogels op rij te schuiven. Hoe meer combinaties je maakt, des te beter, want als je na een bepaalde tijd meer (en betere) combinaties hebt gemaakt dan je tegenstander, heb je gewonnen.

Het woord ‘Fight’ staat niet voor niks in de titel. Elke ronde speel je tegen een willekeurig persoon online. Af en toe kun je offline potjes spelen tegen een piratenschip met vijandelijke varkens. Door levels te spelen maak je voortgang in de wereld en speel je verschillende attributen vrij die je poppetje sterker maken, zoals een hoedje of een tennis-racket.

Angry Birds Fight! – Trailer

Verbeterpunten

Het probleem met de game is wel dat je nooit weet hoe de tegenstander ervoor staat, tot het potje is afgelopen. Dan worden de punten opgeteld en in een gevecht (een filmpje) besloten wie er gewonnen heeft. Spannend, maar niet helemaal duidelijk. Overigens maakt het weinig uit of je verliest of wint, uiteindelijk verdien je toch punten om verder te gaan, zij het wat minder.

Angry Birds is een freemium-game, wat betekent dat er in-app aankopen aanwezig zijn. Je kunt dus power-ups kopen om sterker te worden en om je spellenmeter aan te vullen. Je begint met zes ‘speelcellen’, waarvan er steeds één op gaat na een potje. Ben je leeg, dan moet je wachten tot ze zijn bijgevuld óf betalen. Het haalt de vaart een beetje uit de game, maar je bent het nooit verplicht.

Download Angry Birds Fight!

Angry Birds Fight! is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is wel iOS 6 of nieuwer benodigd, evenals 67,1MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu