Schuif vogels en knok tegen anderen in Angry Birds Fight!

De boze vogels zijn terug in een nieuwe game genaamd Angry Birds Fight! In de game schuif je de vogels op een veld om drie dezelfde op rij te krijgen. Zo versla je anderen.

Angry Birds Fight!

Angry Birds heeft zijn eerste match-3 puzzelgame uitgebracht. Dat betekent dat je a la Candy Crush over het scherm moet vegen om minimaal drie dezelfde kleuren vogels op rij te schuiven. Hoe meer combinaties je maakt, des te beter, want als je na een bepaalde tijd meer (en betere) combinaties hebt gemaakt dan je tegenstander, heb je gewonnen.

Het woord ‘Fight’ staat niet voor niks in de titel. Elke ronde speel je tegen een willekeurig persoon online. Af en toe kun je offline potjes spelen tegen een piratenschip met vijandelijke varkens. Door levels te spelen maak je voortgang in de wereld en speel je verschillende attributen vrij die je poppetje sterker maken, zoals een hoedje of een tennis-racket.

Verbeterpunten

Het probleem met de game is wel dat je nooit weet hoe de tegenstander ervoor staat, tot het potje is afgelopen. Dan worden de punten opgeteld en in een gevecht (een filmpje) besloten wie er gewonnen heeft. Spannend, maar niet helemaal duidelijk. Overigens maakt het weinig uit of je verliest of wint, uiteindelijk verdien je toch punten om verder te gaan, zij het wat minder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Angry Birds is een freemium-game, wat betekent dat er in-app aankopen aanwezig zijn. Je kunt dus power-ups kopen om sterker te worden en om je spellenmeter aan te vullen. Je begint met zes ‘speelcellen’, waarvan er steeds één op gaat na een potje. Ben je leeg, dan moet je wachten tot ze zijn bijgevuld óf betalen. Het haalt de vaart een beetje uit de game, maar je bent het nooit verplicht.

Download Angry Birds Fight!

Angry Birds Fight! is gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is wel iOS 6 of nieuwer benodigd, evenals 67,1MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.