Is Angry Birds Epic zo episch als de titel suggereert?

Rutger Otto
12 juni 2014, 19:43
2 min leestijd
Is Angry Birds Epic zo episch als de titel suggereert?

Angry Birds is al lang niet meer alleen het merk van vogeltjes katapulteren om varkens te verslaan. Er is al een spel met varkens die in zelfgebouwde auto’s rijden, een Star Wars versie van Angry Birds, en nu is er een heuse RPG in het universum van boze vogels.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk draait ook deze game weer om vogels tegen varkens, maar dit maal is alles in een klassiek RPG-jasje gestoken. De personages zijn in traditionele outfits (de ridder, de tovenaar enzovoorts) en de muziek klinkt avontuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=da9-tWJTYzU

Ouderwets vechtsysteem in een nieuw jasje

Bij een oldskool RPG horen turn-based-gevechten. Die vind je dan ook in Angry Birds Epic. Je komt met je team van vogels (die kun je uitbreiden) via een overzichtskaart steeds in gevecht met vijanden. Je trekt een lijn van vogel naar vijand die je wil raken en je valt hem aan. Is je zet voorbij, dan is het de beurt aan de varkens. Laat het maar aan ontwikkelaar Rovio over om het spelprincipe supermakkelijk te houden, zelfs mensen die nooit een RPG gespeeld hebben, kunnen het oppakken.

Toch gaat het stiekem best diep. Je moet goed uitvogelen (ha!) welke aanval je tegen welke vijand inzet. Ook de verschillende vogels uit je team hebben verschillende eigenschappen die je kunt inzetten. Een beetje tactiek is dus niet weg in Angry Birds Epic. Aan het einde van elk level kun je loot verdienen, waarmee je je uitrusting kan upgraden en dus sterker wordt. Je kunt ook in-app aankopen doen om dat proces te versnellen, maar het hoeft niet.

Verfrissend deel in de Angry Birds serie

Angry Birds Epic is het leukste deel in de serie van lange tijd. Door de presentatie en de gameplay biedt het de verfrissing die de serie wel een beetje nodig had. Ben je toch op zoek naar meer traditionele Angry Birds game, check dan onze drie favorieten.

Je kan Angry Birds Epic gratis downloaden in de App Store. Je hebt er iOS 6 of nieuwer voor nodig, evenals 96,5 MB aan vrije opslagruimte.

Angry Birds Epic RPG

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Angry Birds Epic RPG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu