Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

De ‘epische’ Angry Birds is een RPG: Angry Birds Epic

13 maart 2014, 8:44
2 min leestijd
De ‘epische’ Angry Birds is een RPG: Angry Birds Epic

De kogel is door de kerk: Rovio werkt aan een nieuwe Angry Birds-game die het helemaal anders gaat doen. In Angry Birds Epic laten we de katapult voor wat het is en voeren we turn-based gevechten in een nieuw rpg-avontuur.

Lees verder na de advertentie.

Eerder verklapte Rovio Games al in een teaser dat het aan een nieuw, epic Angry Birds-avontuur werkte. We zagen een kort filmpje met daarin een rode vogel verstopt in een soldatenpantser, wat duidde op een middeleeuws thema.

Veel informatie over Angry Birds Epic is nog niet vrijgegeven, behalve dat het een rollenspel betreft waar je naar verluidt beurtelings aanvalt met een kleine groep aan vogels. Waarschijnlijk zullen dat voornamelijk de vogels zijn waar je inmiddels al bekend mee bent.

Vogels trainen in Angry Birds Epic

angry birds epic

Zoals het een rpg betaamt, zul je in deze game je vogels kunnen trainen, ze in level laten stijgen en ze uitrusten met betere bepantsering en krachtigere wapens. De Angry Birds zijn niet meer ‘naakt’, maar verkleed als ridders, magiërs en boogschutters. De bombastische soundtrack doet wat denken aan The Elder Scrolls of aan The Lord of the Rings, maar of de game daar wat weg van heeft, lijkt ons sterk.

Angry Birds Epic wordt als het goed is later vandaag in testfase uitgebracht in Australië en Canada. Rovio spreekt van een snelle launch wereldwijd, dus het zal niet lang meer duren alvorens het nieuwe, middeleeuwse avontuur naar Nederland en België komt.

Het is de tweede keer dat de makers van het normale spel principe afstappen. In Angry Birds Go werd het speelveld al verplaatst naar de kartbaan, waar spelers echt geld in de game konden stoppen om virtuele spulletjes te kopen. De verwachting is dat Angry Birds Epic ook in-app aankopen krijgt.

Het laatste Angry Birds nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu