Angry Birds gaat Candy Crush Saga achterna in nieuwe game

Rutger Otto
22 december 2016, 13:55
2 min leestijd
Angry Birds gaat Candy Crush Saga achterna in nieuwe game
Angry Birds Blast

Angry Birds Blast

Gratis

Reviewscore

7

Net voor de feestdagen brengt Rovio Entertainment een nieuwe Angry Birds-game uit. Dit keer is het een puzzelspelletje in de vorm van Candy Crush Saga.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Blast

De Angry Birds-franchise is al lang niet meer die game waarin je gekleurde vogels katapulteert om groene varkens te verslaan. Met dit soort spellen werd Angry Birds bekend, maar inmiddels zijn er een RPG’s, bubbelshooters en stuitergames. Daarnaast is er zelfs een tv-serie en een film uitgebracht. Nu is er een nieuwe game: Angry Birds Blast.

Je kunt er omheen draaien, maar Angry Birds Blast is simpelweg Rovio’s versie van Candy Crush Saga. De bedoeling is dat spelers een reeks levels doorlopen die elk hun eigen doel hebben. De levels bestaan uit gekleurde ballonnen (met vogels erin) en die kunt je lek prikken als er twee of meer van dezelfde kleur naast elkaar liggen. Daarmee bevrijd je de vogels.

Sterren en power-ups

De doelen van de levels zijn bijvoorbeeld om een hoeveelheid van een bepaalde kleur vogels te bevrijden of het uitschakelen van varkens. Daarnaast zijn er obstakels om het de speler moeilijker te maken en zijn er power-ups die je verdient door bijvoorbeeld vijf ballonnen van dezelfde kleur in één keer te poppen. Die power-ups zijn bijvoorbeeld raketten die een hele rij ballonnen opruimen of een punaise waarmee je de omliggende kleuren vrij speelt. Het is niets wat we nog niet kennen.

Per level kun je, zoals je gewend bent, drie sterren halen. Ook verdien je blauwe muntjes, waarmee je power-ups koopt die je inzet voordat je aan een level begint. Het spel kent wel in-app aankopen. Bij Angry Birds Blast heb je vijf levens, als die op zijn kun je bijkopen of moet je wachten tot de levens zijn aangevuld.

Download Angry Birds Blast

Angry Birds Blast is gratis te downloaden in de App Store. Het spelletje doet niets nieuws, maar steekt het Candy Crush Saga-spelprincipe in een eigen Angry Birds-jasje. Net zoals bij die game zal ook Blast je weer flink lang kunnen bezighouden.

Angry Birds Blast

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen