Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Nieuwe Angry Birds-game moedigt iPhonegebruik in bioscoop aan

28 april 2016, 19:15
2 min leestijd
Nieuwe Angry Birds-game moedigt iPhonegebruik in bioscoop aan

De nieuwe Angry Birds-game komt vlak voordat de film in de bioscoop draait. In de aftiteling ontgrendel je meer content door het scherm te filmen.

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Action

Angry Birds begon ooit als een simpel spelletje op de smartphone, waarbij je vogels met een katapult afschoot op gebouwen om varkentjes te verslaan. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en zijn er spin-offs, tekenfilmseries standbeelden en pluchen knuffels. En er komt een animatiefilm aan die in de bioscopen zal draaien.

Ook komen er nog steeds nieuwe smartphonegames uit. De nieuwste is Angry Birds Action. Hij doet het iets anders dan zijn voorgangers. Je katapult nog steeds vogels, maar het doel is nu om nesten met eieren te redden. Dat doe je door er vogels tegenaan te schieten. Heb je ze allemaal gepakt, dan is het level voorbij en word je beloond met maximaal drie sterren.

Angry Birds Action! – Official Launch Trailer

Flipperen

Ook dit keer maak je alles wat in je weg komt stuk. Denk aan rots- en ijsblokken, maar ook houten obstructies. Dit keer vliegen de vogels echter niet, maar rennen ze over het veld in een soort flipperkast-opstelling. Per vogel heb je drie beurten, zijn die allemaal op, dan begin je het level opnieuw. Natuurlijk zijn er ook weer verschillende soorten vogels met eigen krachten die je kunt inzetten.

Scannen in de bioscoop

Angry Birds Action is een freemium game. Je kunt hem dus gratis downloaden, maar er zijn wel in-app aankopen. Die kom je al snel tegen als het aantal levens is overschreden (maximaal 3). Die kun je namelijk ook afkopen. Ook kun je energie aan vrienden vragen op Facebook of je kunt een advertentie kijken.

Daarnaast werkt de app met ‘Bird Codes’ die je kunt scannen. Dat zijn bepaalde plaatjes van Angry Birds die je op merchandise en in reclames kunt vinden, daarmee ontgrendel je nieuwe minigames en andere dingen. Er zit zelfs zo’n plaatje in de aftiteling van de Angry Birds-film die binnenkort uitkomt. Kijk dus niet vreemd op als er ineens allemaal telefoons de lucht in gaan in de bioscoopzaal.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu