Angry Birds 2 fladdert naar de 10 miljoen downloads

Gijs Ettes
3 augustus 2015, 8:25
2 min leestijd
Angry Birds 2 fladdert naar de 10 miljoen downloads
Angry Birds 2

Angry Birds 2

Gratis

Reviewscore

7

Sinds de release op 29 juli is Angry Birds 2 al ruim 10 miljoen keer gedownload, zo heeft ontwikkelaar Rovio via Twitter bekendgemaakt. De game is gratis te downloaden in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Aantal Angry Birds 2 downloads blijft stijgen

Gisteren passeerde het aantal Angry Birds 2 downloads de 10 miljoen, nadat in twaalf uur al de grens van één miljoen werd overschreden. Het eerste echte vervolg op de originele Angry Birds lijkt daarmee een succes te zijn, al helpt het natuurlijk dat de game gratis is te downloaden. Helaas is Angry Birds 2 ook voorzien van de nodige in-app aankopen die ervoor zorgen dat je echt geld moet uitgeven, of moet wachten.

In elk level heb je namelijk maar een beperkt aantal pogingen om de groene varkentjes te verslaan. De vogels die je per level tot je beschikking hebt – en die elk hun eigen vaardigheden hebben – worden gerepresenteerd door kaarten. Lukt het je niet om met die kaarten een level te behalen, dan moet je nieuwe aanschaffen of verlies je een leven. Elk half uur krijg je een nieuw leven, maar als je niet wilt wachten, kun je ook je levens aanvullen met 60 edelstenen. Per 80 stuks betaal je 99 eurocent.

Aanvankelijk heb je niet zo’n last van de in-app aankomen, omdat de tutorial en eerste levels vrij eenvoudig zijn. Naarmate meer pogingen nodig zijn om levels (en de verschillende ‘kamers’ die deze bevatten) te behalen, moet je vaker wachten of investeren in een van de bundels met edelstenen. De grootste bundel van 5700 edelstenen kost maar liefst 50 euro.

Visueel is Angry Birds 2 niettemin een flinke stap voorwaarts. Het spel start met een fraaie geanimeerde intro en ook de spelwerelden waarin je boze vogeltjes richting stellages met groene varkentjes katapulteert, zijn extra gedetailleerd. Zo geven mooie getekende achtergronden het tweedimensionale spel wat diepgang en zijn er diverse nieuwe effecten, bijvoorbeeld als je een stellage neerhaalt. Ook de vogels zelf hebben extra aandacht gekregen en zien er fraai uit.

Angry Birds 2 downloaden

Wil je Angry Birds 2 downloaden, volg dan de App Store-link hieronder. Het spel is 86,3MB groot, vereist iOS 7.0 of nieuwer en is geoptimaliseerd voor de iPhone, iPad en iPod touch. Ook bevat Angry Birds 2 als gezegd de nodige in-app aankopen.

Angry Birds 2

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu