De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Angry Birds 2 landt in App Store met prijzige in-app aankopen

Gijs Ettes
30 juli 2015, 10:17
2 min leestijd
Angry Birds 2 landt in App Store met prijzige in-app aankopen
Angry Birds 2

Angry Birds 2

Gratis

Reviewscore

7

Angry Birds 2 is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store. Het eerste écht vervolg op het origineel uit 2009 is gratis te downloaden, maar bevat helaas wel de nodige in-app aankopen tegenover.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de nieuwe Angry Birds

Om met het positieve te beginnen: Angry Birds 2 ziet er prachtig uit. Het spel start met een fraaie geanimeerde intro en ook de spelwerelden waarin je boze vogeltjes richting stellages met groene varkentjes katapulteert, hebben extra aandacht gekregen. Zo geven mooie getekende achtergronden het tweedimensionale spel wat diepgang (vergelijkbaar met Rayman Jungle Run) en zijn er diverse nieuwe effecten, bijvoorbeeld als je een stellage neerhaalt. Bovendien geven de schreeuwtjes en explosies die je hoort wanneer je succes boekt in een leven een voldaan gevoel.

De nieuwe Angry Birds zit helaas ook tjokvol in-app aankopen. Je kunt de game weliswaar gratis downloaden en spelen, maar in elk level heb je maar een beperkt aantal pogingen. De vogels die je per level tot je beschikking hebt – en die elk hun eigen vaardigheden hebben – worden gerepresenteerd door kaarten. Lukt het je niet om met die kaarten een level te behalen, dan moet je nieuwe aanschaffen of verlies je een leven. Elke 30 minuten krijg je een nieuw leven, maar als je niet wilt wachten, kun je ook je levens aanvullen met 60 edelstenen. Per 80 stuks betaal je 99 eurocent.

Aangezien de tutorial en de eerste levels nog vrij eenvoudig zijn, is dat aanvankelijk niet zo’n probleem. Naarmate levels gecompliceerder worden en meer pogingen nodig zijn om ze te behalen, moet je vaker wachten of investeren in een van de bundels met edelstenen. De grootste bundel van 5700 edelstenen kost maar liefst 50 euro, dus als je haast hebt, kan het behoorlijk in de papieren lopen.

Voor geduldige spelers is Angry Birds 2 niettemin het uitproberen waard, al was het maar voor de kleine grapjes en interessante puzzels die het spel bevat. Bovendien zorgen de Arena-modus en de diverse items die je kunt verzamelen voor extra uitdaging.

Angry Birds 2 downloaden

Wil je Angry Birds 2 downloaden, volg dan de App Store-link hieronder. Het spel is 86,3MB groot, vereist iOS 7.0 of nieuwer en is geoptimaliseerd voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Angry Birds 2

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Angry Birds 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu