Google publiceert Android TV-app voor iOS

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 19:43
1 min leestijd
Google publiceert Android TV-app voor iOS
Android TV

Android TV

Gratis

Reviewscore

7

Naast een Apple TV is het ook mogelijk dat je een Android TV in huis hebt. Mocht dat zo zijn, dan maakt Google vandaag je leven een stukje makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Android TV-app

Als we denken aan een een media-ontvanger voor onder onze televisies, dan gaat de keuze natuurlijk al snel naar een Apple TV. Zeker als je geïnvesteerd bent in het Apple-ecosysteem. Toch zijn er ook alternatieven op de markt, zoals de Android TV. Mocht je dat apparaat in huis hebben, dan heeft Google goed nieuws voor je. Het bedrijf heeft een companion-app voor iPhone en iPad in de App Store gezet.

android tv

Met de app is het mogelijk om je iPhone of iPad te gebruiken als afstandsbediening. De app is erg simpel, maar doet wat het moet doen, met weinig knoppen. Een echt mooie app is het echter niet geworden, met een grijs uiterlijk waar je niet vrolijk van wordt. Wel is het mogelijk om te zoeken via tekst en je stem. De app werkt via wifi, dus je televisie en iOS-apparaat moeten aan hetzelfde netwerk verbonden zijn voordat de app werkt. Leuk is dat je meerdere apparaten met de app kunt koppelen. Niet enkel om zo te ruziën over wat er gekeken gaat worden, maar ook om multiplayergames te spelen.

Android TV is een gedegen concurrent voor de Apple TV. Hoewel Google voornamelijk de focus legt op de Chromecast als het gaat om media-ontvangers voor televisies, is de Android TV ook een sterk product. De interface is echter wel een stuk minder overzichtelijk dan de Apple TV.

Android TV downloaden

De app kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 9,7MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig.

Android TV

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Android TV
Android TV
Android TV
Android TV
Android TV
Android TV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu