…and then it rained: uitdagende puzzelgame met waterdruppels
Gijs Ettes

and then it rained
and then it rained 1,79

…and then it rained is een puzzelgame waarbij het de bedoeling is om regeldruppels op te vangen. Dat klinkt op zich niet heel spannend, maar de snelle gameplay en prachtige geluidseffecten maken veel goed.

Boven in beeld verschijnen steeds sneller gekleurde ‘regeldruppels’ die je moet matchen met de torentjes onder in beeld. Die hebben ook een kleur en moeten op de juiste positie worden gezet; waar de regendruppels terechtkomen, kun je immers niet zelf bepalen.

De uitdaging in …and then it rained wordt groter naarmate je vordert in de game. In elk level moet je een x-aantal regendruppels opvangen en al gauw wordt het speltempo flink opgeschroefd. Na een tijdje komen de regeldruppels zo nu en dan met z’n allen tegelijk, waardoor het zaak is de gekleurde torentjes in de juiste volgorde te zetten.

Ondertussen hoor je het op de achtergrond onweren en regenen en die geluidseffecten komen het beste tot hun recht als je een koptelefoon draagt. Visueel gezien is de game erg simpel, maar het puzzelen verloopt soepel en dat is wat ons betreft het belangrijkste.

…and then it rained kost 1,79 euro en is dat geld wat ons betreft dubbel en dwars waard. Het spel werkt met vrijwel elke iPhone en iPad en neemt circa 37MB in op je toestel.

... and then it rained (AppStore Link) ... and then it rained
Ontwikkelaar: Jan Bubenik, Severin Brettmeister und Daniel Helbig
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.