De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Anchor Pointer: verdwaal nooit meer dankzij ankers en een kompas

Rutger Otto
2 juli 2014, 11:57
2 min leestijd
Anchor Pointer: verdwaal nooit meer dankzij ankers en een kompas

Anchor Pointer is een nieuwe app die tussen alle navigatie-apps die de App Store rijk is, toch weet op te vallen. Dat komt omdat de app geen kaart gebruikt, maar de weg wijst door middel van een kompas en ankers.

Lees verder na de advertentie.

In tegenstelling tot andere navigatie-apps als Google Maps, word je met Anchor Pointer dus niet voorzien van een wegwijzer die elke straat en hoek aangeeft. Anchor Pointer is avontuurlijker en veel minimaler in opzet.

Anchor Pointer wijst je de weg

anchor pointer klein

Op plaatsen waar je komt (en waar je vaker wil komen) kun je met de app een anker plaatsen. Je geeft het anker een naam en geeft met een icoontje op een kaart aan wat voor locatie het is, bijvoorbeeld een café of een openbaar toilet. De app onthoudt op die manier locaties waar je iets aan hebt. Zo kun je ook een anker plaatsen bij je auto, zodat je hem gemakkelijk terug kan vinden.

Zoek je naar één van je opgeslagen locaties, dan kun je het in een lijst terugvinden of gebruik maken van de zoekfunctie. Heb je iets aangetikt, dan komt er een pijltje in beeld die de richting op wijst waar je heen moet. Dat werkt met GPS. Onder het pijltje staat het icoontje van de locatie en daaronder staat hoe ver je van de plek verwijderd bent.

Alleen ankers op plaatsen waar je bent

Vervelend is overigens wel dat je pas ankers kan plaatsen op het moment dat je daadwerkelijk op de plek bent. Het zou fijner zijn als je ankers kon plaatsen van waar je dan ook bent. Wellicht wordt dat in een toekomstige update verholpen.

Anchor Pointer kent ook een sociale kant. De app helpt je namelijk vrienden te vinden via Facebook. Als je een vriend zoekt, worden jullie kompassen op elkaar afgestemd. Je krijgt te zien hoe ver jullie van elkaar verwijderd zijn en waar je heen moet lopen om elkaar te vinden. Handig voor op drukke festivals.

Download Anchor Pointer

Je kan Anchor Pointer voor 1,79 euro in de App Store kopen. Dit is een introductieprijs, later zal de app duurder worden. Om de app te downloaden is iOS 7 of nieuwer vereist, evenals 12,9 MB aan vrije opslagruimte.

Anchor Pointer Compass GPS

Alexander Deplov

€ 3,99 via App Store

Anchor Pointer Compass GPS
Anchor Pointer Compass GPS
Anchor Pointer Compass GPS
Anchor Pointer Compass GPS
Anchor Pointer Compass GPS
Anchor Pointer Compass GPS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu