Amber Alert NL op de iPhone

Redactie
21 november 2011, 19:53
1 min leestijd
Amber Alert NL op de iPhone

Sinds 2008 wordt er in Nederland gebruikgemaakt van Amber Alert. Dit systeem wordt ingezet als er een kind vermist wordt. Zodra er een urgente vermissing is, zal de foto en omschrijving van het vermiste kind op allerlei manieren verspreid worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan TV, radio en grote schermen in winkels. Sinds deze week heeft de dienst ook een applicatie.

Met de Amber Alert applicatie kan je via je iPhone of iPod touch zien welke kinderen er vermist worden op dit moment. Naast de ‘urgente’ vermissingen, heeft Amber Alert namelijk ook een database met vermiste kinden. Deze vermissingen zijn niet ‘urgent’ omdat men niet verwacht dat de vermissingen erg snel opgelost kunnen worden met behulp van duizenden Nederlanders. Desalniettemin is het wel belangrijk dat deze vermissingen onder de aandacht blijven.

Één groot gemis

De applicatie mist echter één functie die je direct zou verwachten bij deze app: Push-notificaties. De applicatie zou mooi dienst kunnen doen om ‘urgente’ vermissingen aan de man te brengen met zo’n berichtje.


Lees verder na de advertentie.

Categorieën: Diensten, Nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's