Amazon introduceert Fotostream-concurrent Cloud Drive Photos
Wouter Nijsen

Amazon heeft donderdag Cloud Drive Photos naar de iPhone gebracht, een directe concurrent voor Apples eigen Fotostream. Je foto’s zijn, in tegenstelling tot op Fotostream, onbeperkt te bewaren.

Net als in Fotostream kunnen gebruikers hun foto’s op hun iPhone of computer met besturingssysteem OS X automatisch laten uploaden naar Amazons servers, zo schrijft AppleInsider. Deze foto’s zijn vervolgens via een iPhone-app, OS X zelf of via een internetpagina te raadplegen. De dienst is dus erg vergelijkbaar met alternatieven als Dropbox en Google Drive, die je bestanden of foto’s ook in de cloud opslaan.

Cloud Drive Photos biedt de handige functie om gemaakte foto’s automatisch te uploaden, en het is eveneens mogelijk om al je gemaakte foto’s in één keer online te gooien of er slechts een paar te selecteren. Online opgeslagen foto’s zijn uiteraard te delen via Facebook, Twitter en e-mail.

Onbeperkt houdbare foto’s

Het grootste voordeel van Cloud Drive Photos, ten opzichte van Apples alternatief, is dat Amazons optie je gratis toestaat om maximaal 2000 foto’s of 5 gigabyte te uploaden. Hierna zullen ze voor altijd beschikbaar zijn. Bij Fotostream krijg je slechts ruimte voor 1000 foto’s en deze worden na 30 dagen verwijderd. De hoeveelheid opslagruimte op Cloud Drive Photos is bovendien betaald uit te breiden.

Prime Photos from Amazon

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store
Prime Photos from Amazon
Prime Photos from Amazon
Prime Photos from Amazon
Prime Photos from Amazon
Prime Photos from Amazon

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.