Alvast functionaliteit iTunes Radio uitproberen met Rdio

Roel van Hout
20 juni 2013, 8:49
1 min leestijd
Alvast functionaliteit iTunes Radio uitproberen met Rdio

De bedenkers van muziek apps als Pandora, Spotify en Rdio voor iPhone zullen minstens even hebben geslikt toen Apple op de WWDC 2013 met iTunes Radio op de proppen kwam. Met een nieuwe update gaat Rdio echter de concurrentiestrijd aan.

Lees verder na de advertentie.

iTunes-Radio-uitproberen

Rdio werd al in 2010 gelanceerd. Het is een reclamevrije muziekstreamingdienst die abonnees voor 15 euro per maand onbeperkt naar hun favoriete nummers laat luisteren. Alle muziek die je maar wilt voor de prijs voor één album, is daarbij de gedachte.

Rdio kreeg gisteren echter een update die, waarschijnlijk niet geheel toevallig, erg doet denken aan de functionaliteit uit iTunes Radio. Vanaf nu kun je met de optie ‘Song Stations’ je eigen muziekstation samenstellen op basis van muziek waar je graag naar luistert. Geheel in de stijl van iTunes Radio kunnen gebruikers aankomende nummers zien en overslaan.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om ‘autoplay’ aan te zetten. Als de muziek die je aan het luisteren was is afgelopen, wordt er automatisch muziek afgespeeld die aansluit bij het nummer dat je als laatste op had staan.

Functionaliteit iTunes Radio uitproberen

Het is een leuke (en enigszins kostbare) manier om alvast te kijken of je in plaats van met je eigen muziek op je iPhone, die veel ruimte inneemt, ook met een radiodienst toe zou kunnen. iTunes Radio staat voor later dit jaar in de VS gepland; over een Europese startdatum is nog niets bekend.

[app 335060889]
Categorieën: Amusement Apps, Muziek
Spotlights: iTunes, iTunes Radio, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's