Het prachtige Alto’s Odyssey is voornamelijk meer van hetzelfde

Erwin Vogelaar
21 februari 2018, 16:51
2 min leestijd
Het prachtige Alto’s Odyssey is voornamelijk meer van hetzelfde
Alto's Odyssey

Alto's Odyssey

€ 4,99

Reviewscore

8,5

Een van onze favoriete iOS-games is Alto’s Adventure. Vervolg Alto’s Odyssey staat nu in de App Store en dit kun je ervan verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Alto’s Odyssey: prachtig, maar meer van hetzelfde

Alto’s Adventure is niet alleen een van onze favoriete iOS-games van de afgelopen jaren, maar ook de game die we waarschijnlijk het meest hebben gespeeld. In Alto’s Adventure glijd je op je snowboard door de sneeuw en doe je backflips voor punten.

Elke keer probeer je verder te komen, een hogere score te krijgen en missies te vervullen. De prachtige stijl en rustgevende muziek maken het af. Niet gek dus dat we reikhalzend uit hebben gekeken naar vervolg Alto’s Odyssey. De game is nu verkrijgbaar in de App Store.

alto's odyssey

Boarden door de woestijn

De sneeuwvlaktes uit Adventure zijn omgeruild voor de woestijn. Combineer dat met een andere belichting en kleuren en je hebt direct een hele andere sfeer. De woestijn is daarnaast gevuld met nieuwe elementen, zoals ballonnen die de slingers omhooghouden en wervelwinden waardoor je een sprong doet. Ook maak je soms een duik in water, of board je tegen een muur op om verder te komen. Vooral dat laatste geeft een extra dimensie aan de gameplay en dat is erg welkom.

Voor de rest lijkt Alto’s Odyssey voornamelijk heel erg op het origineel. Aan de ene kant is dat niet erg, omdat de gameplay staat als een huis. Met een druk op de knop spring je door vast te houden draai je in je lucht. Het is dan jouw taak om weer goed op de grond terecht te komen, want anders donder je van je board af en moet je opnieuw beginnen.

De afgronden zijn in Odyssey ook iets aangepast, met bijvoorbeeld nu een wegvallende brug of een luchtballon waar je op stuitert. Verder speelt de game verrassend hetzelfde en dat is best jammer.

Uitbreiding

De game kost namelijk 5,49 euro en voor die prijs hadden we wel graag iets meer vernieuwing gehad. Nu voelt de het meer als een uitbreiding van Adventure met een nieuw gebied. Dit neemt niet weg dat Alto’s Odyssey weer prachtig is om te spelen en om naar te kijken. Van de kleuren als de zon op komt, tot de intense zandstorm.

De simpele besturing is daarnaast genoeg om je uren aan het scherm gekluisterd te houden. Heb je het origineel niet gespeeld of wil je gewoonweg meer van hetzelfde? Dan ben je bij Alto’s Odyssey absoluut aan het juiste adres. Alto’s Odyssey download je via onderstaande link in de App Store voor 5,49 euro.

Download Alto’s Odyssey in de App Store (5,49 euro)

Alto's Odyssey

Snowman

€ 4,99 via App Store

Meer gametips

Wil je meer gametips ontvangen? Aan het eind van de maand kiezen we de beste nieuwe games uit de App Store. Check bijvoorbeeld de vijf beste games van januari 2018. Volgende week kiezen we er weer vijf uit. Benieuwd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang ze in je inbox. Of download de handige iPhoned-app!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen