De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Alto’s Adventure: indrukwekkende iOS-game moet je gespeeld hebben

Gijs Ettes
19 februari 2015, 13:33
2 min leestijd
Alto’s Adventure: indrukwekkende iOS-game moet je gespeeld hebben

Eens in de zoveel tijd komt er een game in de App Store voorbij die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De prachtige snowboardgame Alto’s Adventure is er zo een.

Lees verder na de advertentie.

Eindeloos snowboarden

alto's adventure

Op het eerste gezicht lijkt Alto’s Adventure op een kopie van endless runners als Temple Run, maar dan met een cartoony snowboardsausje eroverheen. Neem je echter de moeite om je iets in de game te verdiepen, dan zul je merken dat Alto’s Adventure een geheel eigen stijl heeft en diverse zaken anders aanpakt, waardoor het spel fris aanvoelt.

Nadat je de game hebt gestart en een personage hebt gekozen, zoef je vanaf het topje van een berg omlaag. Tussendoor moet je muntjes en andere objecten verzamelen en op het juiste moment op het beeld tikken om je personage te laten springen. Gaandeweg kom je namelijk steeds meer obstakels tegen, die het einde van je rit (en dus ook je topscore) kunnen betekenen. Naarmate je vordert, verandert de omgeving en het weer mee.

Kom je ten val, dan wordt je score beoordeeld aan de hand van de afgelegde afstand, het aantal verzamelde muntjes (en lama’s) en het aantal kloven dat je hebt weten te vermijden. Door sprongen, salto’s en andere trucs uit te voeren en te combineren, kun je je score flink opkrikken.

Alto’s Adventure is typisch zo’n spel dat makkelijk is op te pakken, maar je uitdaagt om jezelf steeds te verbeteren. Dat is mede te danken aan de minimalistische presentatie die dankzij de toffe licht- en weereffecten best realistisch oogt. Dat realisme zie je ook terug in het terrein, dat is gebaseerd op echte snowboardparkoersen. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Alto’s Adventure downloaden

Alto’s Adventure kost 1,99 euro in de App Store en is dat kleine bedrag wat ons betreft dubbel en dwars waard. De game is vrij van advertenties en in-app aankopen, zodat je ongestoord kunt genieten van de fijne stijl, muziek en gameplay die het spel te bieden heeft. Zorg er vooraf wel voor dat je beschikt over iOS 7+ en tenminste 65MB aan vrije opslagruimte.

Alto's Adventure

Snowman

€ 5,99 via App Store

Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Alto's Adventure
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu