De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

4 redenen waarom je AlphaBetty Saga moet proberen

Rutger Otto
11 juni 2015, 17:34
2 min leestijd
4 redenen waarom je AlphaBetty Saga moet proberen
AlphaBetty Saga

AlphaBetty Saga

Gratis

Reviewscore

7

AlphaBetty Saga is het nieuwe puzzelspel van spelmaker King, bekend van Candy Crush. In deze game is het zaak zoveel mogelijk woorden te maken met letters op het bord.

Lees verder na de advertentie.

AlpaBetty Saga

Dit maal schuif je geen snoepjes van het bord, maar veeg je letters aan elkaar die samen een woord vormen, waardoor de blokken van het scherm verdwijnen. In de basis is het idee van Candy Crush nog steeds hetzelfde, maar de twist is in deze game woorden maken in plaats van kleuren combineren.

1. Nederlands

Veel woord-games slaan niet aan in Nederland omdat ze in het Engels zijn, maar AlphaBetty Saga heeft Nederlandse ondersteuning. Het komt dus op jouw taalkennis en creativiteit uit om goede en lange woorden te maken, terwijl je ook bezig bent met de puzzel.

2. Vertrouwde gameplay

Als je ooit Candy Crush gespeeld hebt, komt het allemaal heel bekend voor in AlphaBetty Saga. Zo moet je dit maal blokken kaas naar beneden krijgen door er letters onder weg te spelen of blokken met bubbels laten klappen door er woorden mee te maken. Aan het einde van het level krijg je één tot drie sterren, afhankelijk van hoe goed je het er vanaf hebt gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=rZLP-cHJiAQ

3. Levels en vrienden

Als je AlphaBetty toegang geeft tot je Facebook-account, kun je jouw scores met die van vrienden vergelijken. Per level kun je scores halen door lange woorden te maken en het zo snel mogelijk uit te spelen. Net als bij andere games van King, doorloop je een slingerweg van levels, wat er dit keer weer ruim honderd zijn.

4. Verslavend

Het trucje werkt nog steeds. King maakt voornamelijk dezelfde games in een ander jasje, maar het vormen van woorden blijkt net die vernieuwing die je nodig hebt om wederom verslingerd te raken aan het veegspelletje. Het is alleen wel jammer dat je moet bijbetalen als je levens op zijn. Uiteindelijk kan de game ook zo moeilijk worden dat je misschien genoodzaakt bent om geld uit te geven aan power-ups die de levels gemakkelijker maken.

AlphaBetty Saga

King

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
AlphaBetty Saga
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu