Alpe d’Huzes 2014: volg de sponsortocht live vanaf je iPhone
Gijs Ettes

Ook Alpe d’Huzes 2014 kun je volgen vanaf je iOS-apparaat. De mobiele app is van een update voorzien en bevat alle informatie over de sponsortocht. Bij de installatie van de app wordt alle recente informatie ingeladen, zodat je op de berg zelf geen mobiele internetverbinding nodig hebt.

Alpe d'Huzes 2014Als je toch in de buurt van wifi komt, kun je ervoor kiezen om de Alpe d’Huzes 2014-app te synchroniseren, zodat je bijvoorbeeld uitslagen, foto’s en live tijden kunt volgen. Het is mogelijk om je favoriete deelnemers te selecteren, zodat je een seintje krijgt als ze één van de registratiepunten passeren. Je kunt dan tevens via het hamburgermenu linksboven snel hun prestaties checken.

Hetzelfde menu geeft toegang tot live doorkomsttijden, nieuws, foto’s, informatie over de Alpe d’Huzes en andere belangrijke (contact)informatie. Daarnaast kun je bekijken welke activiteiten er voor en tijdens de koersdagen plaatsvinden en waar je het beste kunt parkeren.

Meer over de Alpe d’Huzes

Alpe d'Huzes 2014Alpe d’HuZes is een wielerevenement waar deelnemers individueel of in teamverband proberen één tot zes maal op één dag de Alpe d’Huez te beklimmen. Hiermee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding.

Vorig jaar kwam de fondsenwerver in opspraak toen oprichter Coen van Veenendaal honderdduizenden euro’s bleek te hebben verdiend bij een stichting die werd gefinancierd met geld van Alpe d’HuZes. Volgens Karin Hommen, persvoorlichter van KWF, is Van Veenendaal echter correct betaald.

Toch had het schandaal zijn weerslag op de verwachte opbrengt voor 2014: naar verwachting halen de 5000 deelnemers zo’n 6,1 miljoen euro aan donaties binnen; aanzienlijk minder dan de 29 miljoen van vorig jaar.

Download de Alpe d’Huzes 2014-app

Via de link hieronder kun je de Alpe d’Huzes 2014-app gratis downloaden. Deze is 12,3MB groot en vereist minimaal iOS 6.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.