De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Spookachtige tijden herleven met Alone in the Dark voor iOS

Rutger Otto
21 mei 2014, 15:22
2 min leestijd
Spookachtige tijden herleven met Alone in the Dark voor iOS

Eén van de eerste actie horrorgames is overgezet naar iOS. Blijft deze cultklassieker vandaag de dag nog overeind tegenover andere games in de App Store?

Lees verder na de advertentie.

Alone in the Dark is een klassieker uit de gamegeschiedenis. Het eerste deel kwam uit in 1992 uit en werd meteen al zeer goed ontvangen. Later kwamen er meer games in de serie uit en zelfs een film, hoewel die eigenlijk het noemen niet waard is.

Een horrormysterie op je iOS-apparaat

Na 22 jaar heeft ontwikkelaar Atari een versie voor de App Store gemaakt. Voor 89 cent speel je de game op je iPhone, iPad of iPod touch. Als speler probeer je het mysterie op te lossen rondom de verdachte moord op Jeremy Hartwood. Het verhaal is geïnspireerd door het werk van Edgar Allen Poe en H.P. Lovecraft. Zo lijkt de setting op die uit Poe’s verhaal ‘The Fall of the House of Usher’. Andere dingen komen weer uit Lovecraft’s ‘Cthulu Mythos’.

Atari heeft niet veel moeite gedaan om Alone in the Dark 2014-proof te maken. De game ziet er nog bijna hetzelfde uit als dat het in 1992 deed. Dat betekent veel sprites als achtergrondafbeeldingen. Personages zijn echter wel wat vernieuwd. Zij steken superscherp af tegen de pixelige sprites.

Niet erg vernieuwd

Een spel als Alone in the Dark leent zich uitstekend voor een bewerking met touchscreen, maar ook daar heeft Atari weinig mee gedaan. In plaats van op het scherm te tikken waar je heen wil lopen of te drukken op iets dat je op wil pakken, bestuur je het poppetje met een virtuele vierpuntsdruktoets en een interactie-knop.

Heb je Alone in the Dark vroeger gemist, dan is 89 cent natuurlijk geen geld voor een gameklassieker. Je kunt het spel downloaden als je iOS 6.1 hebt geïnstalleerd en 262 MB aan vrije opslagruimte hebt.

Alone in the Dark®

THQ Nordic GmbH

€ 0,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Alone in the Dark®
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen