De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Geheimen-app Secret nu ook in Nederland: dit moet je weten

Gijs Ettes
21 mei 2014, 17:33
2 min leestijd
Geheimen-app Secret nu ook in Nederland: dit moet je weten

De populaire geheimen-app Secret is vanaf vandaag ook te downloaden voor Nederlandse en Belgische iPhone-gebruikers. Wil je weten wat Secret onderscheidt van andere sociale media? Lees verder en kom alles te weten over de app!

Lees verder na de advertentie.

Secret was al een tijdje beschikbaar voor Amerikanen, maar heeft vandaag dus ook zijn weg naar ons land gevonden. Hieronder lees je precies hoe de app werkt en wat deze uniek maakt.

1. Wissel anoniem geheimen uit

secret iphone app

De belangrijkste feature van Secret is dat de app niet vereist dat je een naam invoert of een profielfoto instelt; je kunt in principe zonder identiteit babbelen met contacten. Dat maakt de communicatie op het sociale netwerk heel open, aangezien het niet is te achterhalen wie welk bericht heeft geplaatst. Elk ‘geheim’ komt van een vriend(in), maar je weet niet van wie.

De Android-versie van Secret heeft overigens een iets andere verdeling van berichten, waarbij er twee tijdslijnen met berichten zijn. De ene toont berichten van vrienden en vrienden van vrienden (‘Friends’), terwijl de andere ook geheimen van vreemden weergeeft (‘Explore’). Zo’n dergelijke rijkere berichtenstroom komt op termijn ook naar de iOS-app, aldus oprichter Chrys Bader. De makers willen daarnaast met gedurfde vragen gebruikers aansporen om toe te geven wanneer ze bijvoorbeeld hun laatste leugen hebben verteld.

2. Meer vrienden betekent meer geheimen

secret

Na het starten van de Secret iPhone-app meld je je aan met een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Het is echter goed om ook een telefoonnummer op te geven, om zoveel mogelijk contacten te koppelen. Vanaf drie of meer contacten kun je namelijk verborgen geheimen van anderen bekijken. Je hebt daarnaast de optie om meer vrienden of kennissen die de dienst nog niet gebruiken, uit te nodigen. Ook dit gebeurt anoniem: anderen zien niet dat jij degene bent die de uitnodiging heeft verstuurd.

Na het instellen kun je middels het pennetje rechtsboven je eerste bericht (eventueel met een afbeelding) plaatsen. Ga daarnaast de interactie aan met vrienden door een reactie achter te laten of een hartje uit te delen. Vergeet ook niet om in te schakelen dat je berichten uit je omgeving kunt bekijken; wellicht wordt het dan stiekem gemakkelijker om te achterhalen wie het desbetreffende geheim heeft gedeeld.

3. Niet 100 procent anoniem

Voor de meeste gebruikers zal Secret veilig en anoniem genoeg zijn. Geheimen die je via de app deelt, wordt immers versleuteld verzonden en volgens de makers wordt je privacy goed beschermd. Hiervoor maakt de app gebruik van de servers van Google. Voor klokkenluiders is de app minder geschikt: Secret voldoet namelijk aan elk dataverzoek van de overheid. Crimineeltje spelen op het sociale netwerk is er dus niet bij.

4. Wel gratis te downloaden

Zoals vrijwel alle social media-apps is ook de Secret iPhone-app helemaal gratis. Je kunt deze downloaden via onderstaande link, mits je over iOS 7 en zo’n 13MB aan vrije opslagruimte beschikt. Een versie voor de iPad is helaas niet beschikbaar. De Secret Android-app is desgewenst via deze link te downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu