Alle bestandstypen op iPhone bekijken met Doctape
Roel van Hout

Het fijne aan je iPhone is hoe gesmeerd alles loopt, en dat je nauwelijks foutmeldingen te zien krijgt. De keerzijde is dat de iPhone relatief weinig bestandstypen aankan. Doctape biedt uitkomst.

Iedere iPhone-gebruiker is er ongetwijfeld mee bekend: dat je snel even een filmpje op je iPhone wil zetten, maar het niet in .mp4 of .m4v blijkt te zijn. Gelukkig is er sindskort VLC, waarmee je allerhande videobestanden kunt afspelen.

Dat probleem beperkt zich echter niet enkel tot videobestanden: hoe vaak komt het niet voor dat je een .docx bestand naar jezelf mailt, en dit vervolgens op geen enkele manier kunt openen op je iPhone? De ontwikkelaars van Doctape kennen het probleem.

bestandstypen op iphoneDe Doctape app laat je namelijk meer dan 80 verschillende soorten bestandstypen bekijken, middels ingebouwde conversiesoftware: deze converteert een niet te bekijken bestandstype naar iets wat de iPhone wel aankan.

Doctape staat allerhande bestandstypen op iPhone toe

Dankzij Doctape is het dus vanaf nu mogelijk om zonder na te denken een document in een obscuur bestandstype naar je iPhone te sturen en vervolgens te bekijken.

Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn? Dan heb je een beetje gelijk, want Doctape is een freemium-app: in de gratis versie kun je maximaal twee door Apple niet toegestane bestanden per dag bekijken. Wil je meer, dan zul je eenmalig 0,89 euro moeten betalen. Wat, volgens ons, nog steeds geen verkeerde deal is.

Doctape viewer is nu gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.