AirMount: overzichtelijker en betrouwbaarder AirDrop-alternatief

Lars Paijmans
18 augustus 2016, 16:41
2 min leestijd
AirMount: overzichtelijker en betrouwbaarder AirDrop-alternatief

Als je regelmatig foto’s of video’s van je iPhone naar je iMac of MacBook verstuurt, ben je ongetwijfeld al eens in aanraking gekomen met AirDrop. Deze ingebouwde functie van Apple is heel handig, maar werkt vaak niet of slecht. Gelukkig vormt AirMount een handig alternatief.

Lees verder na de advertentie.

AirMount is betrouwbaarder en overzichtelijker dan AirDrop

AirDrop is een handige manier om snel een foto te versturen naar je Mac, zonder dat je hier een aparte app voor nodig hebt. Met een druk op de knop verstuur je meerdere foto’s of video’s naar je Mac, of andersom. In theorie tenminste, want het komt in de praktijk iets te vaak voor dat de iPhone de Mac niet kan vinden.

Op dat soort momenten kun je nu AirMount inschakelen. De gratis app is vanaf vandaag beschikbaar en doet eigenlijk precies hetzelfde maar dan beter. Zo geeft AirMount je een handig overzicht van alle bestanden op je iPhone, die je gewoon vanaf je iMac of MacBook kunt bekijken. Het lijkt net alsof je iPhone als externe schijf is aangesloten op je Mac, want zo kun je hem ook in de Finder terugvinden.

Vervolgens sleep je met je muis alle bestanden die je op je Mac wilt hebben gewoon naar je bureaublad of bestandenmap toe. Dit maakt het ook makkelijker om bestanden te kopiëren en delen tussen je iPhone en iPad. Je Mac fungeert in dit geval als tussenpersoon. Het mooie aan AirMount is dat de app zelfstandig een draadloze verbinding tussen de twee apparaten tot stand brengt. Je hebt dus geen wifi nodig om de dienst te kunnen gebruiken.

AirMount

Handig als je op vakantie bent en toch die ene leuke foto even op je MacBook wil zetten. Houd er wel rekening mee dat je wifi en bluetooth nodig hebt om AirMount de eerste keer in te stellen, al was dit bij ons binnen een paar seconden gebeurd. AirMount is gratis te downloaden en gebruiken, en kun je voor de Mac downloaden op de website van de ontwikkelaar. Via onderstaande link pluk je de bijbehorende iOS-app uit de App Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu