Airmail review: één van de beste mail-apps voor iOS

Redactie
1 februari 2016, 13:28
2 min leestijd
Airmail review: één van de beste mail-apps voor iOS
Airmail - Your Mail With You

Airmail - Your Mail With You

Gratis

Reviewscore

8

Airmail voor iOS is eindelijk beschikbaar voor iedereen. De applicatie was eerder in bèta, maar heeft nu een officiële lancering gekregen. Wij gingen met de alternatieve mail-app aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijkheden Airmail voor iOS

Airmail is al langer te gebruiken op de Mac en is daar bijzonder populair. Zo is de mail-app onder meer in ons lijstje met beste e-mail-apps voor de Mac te vinden. Hoewel de iOS-versie behalve 3D Touch-ondersteuning weinig nieuws biedt ten opzichte van de Mac-variant, is het wel degelijk fijn dat de mobiele app nu ook officieel beschikbaar is.

Het fijne aan Airmail zijn de vele mogelijkheden om het gebruik te personaliseren, zonder dat je verzandt in alle opties. De app ondersteunt meerdere accounts, werkt snel en richt zich niet alleen op het bekijken en beantwoorden van e-mails, maar ook op het uitvoeren van taken. Zo kun je e-mails markeren, een tag instellen of taken aanstippen. Nog fijner is dat je e-mails kunt snoozen, zodat ze nog eens onder de aandacht worden gebracht op een tijdstip dat jou beter schikt.

Veeg je een e-mail naar rechts, dan verschijnt er een complete takenlijst met standaardacties en aanvullende opties. Je kunt niet alleen een e-mail aanmerken als spam, maar er ook een PDF van maken of de mail opslaan in je agenda. Daarbij wordt alles automatisch gesynchroniseerd. Snooze jij op je iPhone een todo, dan verschijnt die ook op je Mac en vice versa. Je hoeft niet meer jezelf te mailen om herinneringen op te slaan.

Personalisatie

De vormgeving van Airmail is simpel, eenvoudig en overzichtelijk. Tevens zijn er mogelijkheden om de app te personaliseren. Zo kun je de kleuren aanpassen, maar ook kiezen voor een ander lettertype, geluid of filter. De app ondersteunt verder niet alleen iCloud, maar ook een Google Drive of Dropbox en kan overweg met apps van derden als Wunderlist of Todoist. Op deze manier wordt het je nog gemakkelijker gemaakt om taken uit te voeren.

Versie 1.0 van Airmail voor iOS is nu te downloaden in de App Store voor 4,99 euro. De app vereist 94,4MB aan vrije opslagruimte en iOS 9.0 of hoger.

Airmail - Your Mail With You

Bloop S.R.L.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu