AirDrums, echt drummen op je iPhone

Redactie
9 februari 2009, 22:02
1 min leestijd
AirDrums, echt drummen op je iPhone

Meestal als je een drum-applicatie download op de iPhone, krijg je een drumpad. Door op deze knoppen te tikken hoor je het geluid van de bijbehorende trommel. AirDrums is anders, deze applicatie laat pas geluid horen als je een slaande beweging maakt.

Lees verder na de advertentie.

<p></p>

Door een slaande beweging te maken krijg hoor je een zwaar geluid. Dit is de bass drum. Je kan hiermee aardig aanvoelen wat de gevoeligheid is van het programma. Door een paar keer heen en weer te bewegen krijg je door hoe hard je moet slaan voor 1 slag.

Als je een ander geluid uit je iPhone wilt krijgen zal je een knop moeten indrukken, en tegelijkertijd slaan. Je kan dit toepassen op alle knoppen, zo krijg je 9 verschillende geluiden.

In de applicatie zit ook een metronoom verwerkt. Leuk dat het werkt, maar heel nuttig is het niet. Vaak kan je het niet bijhouden omdat je door een onverwachte beweging, ineens een onverwachte klap uitdeelt.

Conclusie

Het drummen met deze applicatie is erg lastig. De heengaande beweging is nog te controleren, zodat je uiteindelijk maar 1 slag krijgt, maar om de teruggaande beweging zo te houden dat je geen slag krijgt is te lastig en vaak onmogelijk. Hierdoor krijg je een drumritme dat niet goed klinkt. Wel vind ik deze applicatie een origineel idee. Ik weet dat er tal van andere applicaties zijn die geluid maken bij beweging, maar geen een heeft het zo uitgevoerd als deze.

AirDrums is nu voor 79 cent te downloaden in de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's