Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

AirBuddy is de beste vriend van AirPods op de Mac

Wouter Nijsen
29 januari 2019, 17:01
2 min leestijd
AirBuddy is de beste vriend van AirPods op de Mac

De AirPods werken naadloos samen met je iPhone, maar op macOS is de integratie wat minder flitsend. De nieuwe app AirBuddy zorgt ervoor dat de oordopjes net zo fijn samenwerken op je Mac(Book) en je bovendien wat extra functies krijgt.

AirBuddy maakt je AirPods nog beter

AirBuddy is gemaakt door Guilherme Rambo, redacteur bij de Amerikaanse Apple-website 9to5Mac. Hij vindt de integratie van AirPods in macOS niet goed genoeg en besloot daarom een simpele app te maken om dit op te lossen.

Als je de AirPods met een iPhone gebruikt, zie je elke keer als je het oplaaddoosje opent een fraai scherm, waar de accustatus van de oordopjes en de case worden getoond. Bovendien gaat het koppelen van nieuwe AirPods enorm simpel, en dat is met macOS wel anders.

airbuddy

Na de installatie van AirBuddy krijg je meteen de instellingen te zien. Je bepaalt waar de kaart met de accustatus in beeld moet verschijnen: links, middenin of rechts. Naast de AirPods werken ook andere apparaten die zijn voorzien van Apples W1-chip met AirBuddy, zoals verschillende Beats-headsets.

Heb je de opties geselecteerd, dan zie je elke keer als je het AirPods-doosje in de buurt van je Mac opent, een scherm met de accustatus. Ook kun je met één klik vervolgens de oordopjes verbinden. Simpel en doeltreffend. Je vraagt je bijna af waarom Apple dit niet zelf heeft ingebouwd.

airbuddy

In principe werkt dit enorm goed, al hadden we soms momenten waarop AirBuddy niet direct reageerde. Na een paar keer het AirPods-doosje te openen, kwam het schermpje nog niet in beeld en dat is irritant. Volgens maker Rambo kan dit gebeuren als je AirPods niet dichtbij genoeg zijn, of ze al zijn verbonden met een ander apparaat.

Meer functies op komst

airbuddy

Ook handig is dat er een AirBuddy-widget is voor in het Berichtencentrum op je Mac. Hiermee kun je checken hoe vol je AirPods zitten, en zie je tegelijk hoe lang je Mac nog meegaat met het huidige accupercentage. Ook als je iPhone en/of iPad in de buurt liggen, zie je in de widget hoe vol ze zitten. Handig, want zo kun je met een simpele klik direct het accupercentage van al je Apple-apparaten controleren.

Guilherme Rambo laat op Twitter weten AirBuddy in de toekomst te willen uitbreiden met meer functionaliteiten. Zo denkt hij aan ondersteuning voor de Magic Mouse en Magic Keyboard van Apple. Ook overweegt hij een functie toe te voegen die ervoor zorgt dat je een notificaties krijgt als de accu van je AirPods (of een ander apparaat) bijna leeg is.

Download AirBuddy voor macOS

AirBuddy staat niet in de Mac App Store, maar kun je via de link hieronder downloaden. De app kost 5 dollar, al kun je via de website ook iets meer betalen om de ontwikkelaar te steunen. Om AirBuddy te gebruiken, dien je wel te beschikken over een Mac(Book) met Bluetooth LE en macOS Mojave.

Download AirBuddy via deze link

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu