De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Programmeer je eigen AR-robot met AH Tech en je iPhone

Erwin Vogelaar
13 juni 2018, 15:01
2 min leestijd
Programmeer je eigen AR-robot met AH Tech en je iPhone
AH Tech

AH Tech

Gratis

Reviewscore

8

Bij de Albert Heijn verzamel je nu Tech-plaatjes. Die gebruik je vervolgens in de AH Tech-app om jouw eigen robot te programmeren. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

AH Tech: programmeer een robot met plaatjes

De Albert Heijn heeft steeds vaker verzamelacties die niet alleen leuk, maar ook leerzaam zijn. Daarbij horen ook speciale apps, zoals eerder de AH Moestuintje- of AH Dino’s-app. Deze maand draait alles om technologie met AH Tech.

Deze actie wordt gehouden in samenwerking met wetenschapsmuseum NEMO. Kinderen kunnen in een verzamelboek en via YouTube-filmpjes allerlei informatie krijgen over technologische innovaties. Het belangrijkste is echter de digitale robot Techie in de app AH Tech.

Tech is te gek! Leer samen met Techie alles over wetenschap en technologie

Wie is Techie?

Met de AH Tech-app maak je kennis met Techie, het gezicht van deze nieuwe spaaractie. Het is een robotje dat je zelf kunt programmeren. Techie plaats je via augmented reality in de echte wereld, zodat je foto’s en video’s kunt maken. Je kunt ook selfie maken in de app, zodat Techie jouw gezicht draagt.

Hoe werken de plaatjes?

AH Tech gebruik je door op de scanknop in de app te drukken en je camera naar een Tech-plaatje te wijzen. Vervolgens verschijnt Techie boven het plaatje. Door op ‘Verder’ te tikken, mag je Techie programmeren. Dat betekent dat je codeblokken verplaatst, waardoor Techie acties zoals dansbewegingen op een door jou bepaalde volgorde uitvoert. Vervolgens druk je op ‘Verder’ en scan je het plaatje nogmaals.

Tot wanneer zijn de plaatjes te verzamelen?

Bij elke tien euro aan boodschappen in de Albert Heijn krijg je een Tech-plaatje. Deze worden tot en met zondag 1 juli uitgedeeld. In totaal zijn er 160 verschillende plaatjes, dus dat zijn een hoop boodschappen. Voor het gebruik van de app heb je echter genoeg aan de twintig augmented reality-plaatjes.

Zijn er nog meer leuke educatie-apps voor kinderen?

We hebben de zeven beste educatie-apps voor kinderen uitgezocht in de App Store. Met deze apps leren kinderen Nederlands spreken, reken of gewoon simpel objecten herkennen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu