De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

AH Productscanner: boodschappen doen met augmented reality

Lars Paijmans
24 juli 2017, 14:03
2 min leestijd
AH Productscanner: boodschappen doen met augmented reality

Albert Heijn geeft met de AH Productscanner-app meer achtergrondinfo over zijn producten. Met de hulp van augmented reality toont de app de herkomst van een stukje zalmfilet.

Lees verder na de advertentie.

AH Productscanner nu beschikbaar

Volgens de supermarktketen hebben klanten nog steeds veel vragen over de ingrediënten van een product en wat je er allemaal mee kunt maken. Al deze info past alleen niet op de verpakking, dus pakt Albert Heijn het anders aan.

De antwoorden op dit soort vragen geeft de supermarkt vandaag in de vorm van de AH Zelfscanner-app voor je iPhone. Door met de app je cameralens op een product te richten, geeft de app allerlei handige en interessante informatie.

ah productscanner

Zo kom je meer te weten over ingrediënten, voedingswaarden, bijbehorende recepten en de herkomst van een product. Vooralsnog werkt de app alleen op boodschappen van het eigen merk van AH, en slechts met 35 producten. Deze zijn nu allemaal afkomstig uit de vlees- vis- kip- en vleeswaren-categorie. Ondersteunde artikelen herken je aan een speciale sticker die naar de AH Productscanner verwijst.

Met augmented reality zie je in het geval van de zalm bijvoorbeeld een rivier op je scherm verschijnen, waar een zalm in naar boven springt. Dit werkt nog niet in alle gevallen perfect, maar als je de iPhone op de juiste manier vasthoudt en niet te ver weg staat wel. De supermarkt belooft het aantal producten de komende tijd verder uit te breiden, zodat uiteindelijk alle eigen merk-producten van de Albert Heijn op deze manier in de app verwerkt zitten.

De opkomst van augmented reality

Albert Heijn is lang niet het enige bedrijf dat zichzelf interesseert in de mogelijkheden van augmented reality. Dit najaar zullen er tal van AR-apps verschijnen met de komst van ARKit. Dit software-platform van Apple heeft al tal van indrukwekkende demo’s opgeleverd.

→ Download de AH Productscanner-app in de App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu