Dit zijn de 6 beste agenda-apps voor school en studie
Erwin Vogelaar

Een agenda is onmisbaar als je op school zit of studeert. Met deze agenda-apps voor iOS ben je altijd op de hoogte van je huiswerk, toetsen en meer.

Beste agenda-apps voor school

Op school of tijdens het studeren moet je een hoop bijhouden. Wanneer je les hebt, deadlines van je werkstukken en op welke dagen je toetsen moet maken. Een agenda is dus onmisbaar, maar papieren agenda’s zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Agenda-apps zijn veel flexibeler, heb je altijd bij de hand en kunnen je waarschuwen voor belangrijke gebeurtenissen. iPhoned zet daarom de beste apps voor je op een rij.

1. Apple Agenda

De Agenda-app van Apple is een logische plek om te starten. Deze app staat namelijk al standaard op je iPhone. Door je vinger ingedrukt te houden op een tijdstip, of door op het plusje rechtsboven te tikken, voeg je makkelijk een activiteit toe. Op het nieuwe scherm vind je onder andere de mogelijkheid om deze activiteit op de hele dag te zetten. Dat is handig als je aan een werkstuk gaat werken of een volle dag les hebt.

Fijn is dat je een aparte school-agenda in de Agenda-app kunt maken. Tik hiervoor op ‘Agenda’s’ onderin het scherm en vervolgens op ‘Nieuwe agenda’. Zet je daar al je schooltaken in, dan is het makkelijk om je schoolagenda even uit te zetten als het vakantie is. Of je dempt juist alle andere agenda’s, zodat je enkel ziet wat er nog voor school moet gebeuren. Wel is Apple Agenda vrij beperkt. Gelukkig zijn er ook genoeg andere opties, zoals we hieronder uitlichten.

Agenda

Apple

Gratis via App Store

2. Google Agenda

Ook de Agenda-app van Google is op je iPhone te gebruiken. Deze app is een stukje uitgebreider dan die van Apple. De applicatie maakt onder andere een duidelijk onderscheid tussen afspraken, herinneringen en doelen. Zo zie je direct het verschil tussen een afspraak voor een college, een herinnering voor huiswerk en een doel voor het maken van een werkstuk.

Zo koppel je Google Calendar met Apples Agenda-app op iPhone en Mac

De app geeft je tevens een hoop opties om bijvoorbeeld locaties toe te voegen, meldingen te krijgen, notities te plaatsen, bijlagen te gebruiken enzovoort. Handig is dat Google Agenda zeer overzichtelijk op een rij zet welke afspraken je in de komende tijd hebt, zonder leegruimtes ertussen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Google Agenda

Google LLC

10 (38 reviews)
Gratis via App Store

3. Fantastical 2

Fantastical 2 is een veelzijdige agenda-app die je heel snel en makkelijk afspraken laat vastleggen en deze vervolgens overzichtelijk presenteert. Zo typ je bijvoorbeeld dat je morgen les hebt en over een week een werkstuk moet inleveren, waarna de app deze afspraken op de juiste plek zet. Een groot nadeel is dat de app geen Nederlands ondersteunt, bijvoorbeeld voor het inspreken van deze afspraken.

Fantastical 2 for iPhone

Flexibits Inc.

7 (6 reviews)
€ 5,49 via App Store

4. Week Calendar

Week Calendar is een uitgebreide agenda-app met een hoop mogelijkheden. De app valt voornamelijk op door de overzichtelijkheid. Via kleurblokken en icoontjes is duidelijk te zien wanneer er iets van je wordt verwacht. Of je nou per dag, week, maand, jaar of als lijst kijkt. Afspraken pas je aan door te verslepen, wat bijvoorbeeld handig is als je college wordt verplaatst of de deadline voor je werkstuk verschuift. Je afspraken zijn tevens via WhatsApp te delen, mocht je samenwerken met een groepje.

WeekCal

WeekCal B.V.

5 (19 reviews)
Gratis via App Store

agenda-apps

5. Tiny Calendar

Tiny Calendar is tevens een bijzondere fijne agenda-app. De app heeft qua kleur en design veel weg van Apple Agenda, maar dan met wat meer mogelijkheden om je activiteiten te ordenen. Zo kun je gebruikmaken van verschillende kleuren, zijn afspraken makkelijk te verslepen en helpt de app je beter op weg. De gratis versie bevat gewoon de volledige agenda, waardoor je Tiny Calendar goed kunt uitproberen. Daarna is het mogelijk om te betalen voor de pro-versie om de reclames te verwijderen.

Tiny Calendar

Fengge

9 (92 reviews)
Gratis via App Store

6. Easy Calendar

Een andere uitstekende optie is Easy Calendar, gemaakt door Tom van Zummeren. De applicatie moet het niet hebben van de vele opties, maar blijft daardoor wel overzichtelijk. Easy Calendar is, zoals de naam al doet vermoeden, makkelijk. Het is absoluut niet de mooiste app uit deze lijst, maar als je niet teveel rompslomp in je agenda zoekt, moet je ‘m zeker proberen.

Easy Calendar

T. van Zummeren

10 (3 reviews)
€ 2,29 via App Store

Studie-apps

Natuurlijk zijn er ook apps die je helpen met studeren. Denk aan apps om notities te maken, wekkers te zetten en je te leren focussen. iPhoned zet de beste school-apps voor iPhone, iPad en Mac op een rij.

Lees meer in het maandthema Back to School

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.