Age of Empires iPhone op de planning

Roel van Hout
25 juni 2013, 8:25
2 min leestijd
Age of Empires iPhone op de planning

Goed nieuws voor de wat serieuzere iPhone-gamer: Microsoft heeft Age of Empires iPhone op de planning voor later dit jaar. 

Age-of-Empires-iPhoneDe bij vele gamers zeer geliefde strategiereeks is door Microsoft bij de Japanse ontwikkelaar van smartphonegames KLab neergelegd. Dat meldt AppleInsider op basis van de Japanse krant Nikkei. De relatief onbekende ontwikkelaar KLab is vooral bekend door sociale spellen, maar heeft nog geen grote hits in de App Store gehad.

Het eerste deel van Age of Empires was bij verschijning in 1997 behoorlijk revolutionair. In het spel was het de bedoeling dat je een stad bouwde. Je begon hierbij in de tijd van de holbewoners en ontwikkelde een volk langzaam richting de glorietijd van het Romeinse Rijk. Daarbij moest je bijvoorbeeld  zelf je grondstoffen verzamelen en legers bouwen.

Liefhebbers van het strategiegenre zullen er in ieder geval nog regelmatig met warme gevoelens aan terugdenken. Met de aankondiging van Age of Empires lijkt Microsoft dan ook vooral op die gevoelens in te willen spelen.

Lees verder na de advertentie.

Age of Empires iPhone voorlopig enige aankondiging

Enthousiaste fans die de stiekeme hoop koesteren dat Microsoft haar gehele catalogus van klassieke spellen op ten duur wil gaan uitbrengen, worden helaas teleurgesteld: Microsoft wil voorlopig niets zeggen over andere spellen, Age of Empires iPhone is voorlopig de enige aankondiging.

Het uitbrengen van Age of Empires iPhone is niets nieuws: al meerdere ontwikkelaars brachten hun oudere spellen richting de iPhone en soms ook iPad. Met name spellen die nostalgische gevoelens bij gamers oproepen doen het daarbij goed. Zo bracht Rockstar de Grand Theft Auto-serie eerder ook al grotendeels naar de iPhone. Niemand wil dat spel inmiddels meer op het oorspronkelijke platform, de PC, spelen, maar als je het mee kan nemen en af en toe even tussendoor kan doen wordt het een stuk interessanter.

Age of Empires iPhone moet eind 2013 uitkomen.

Via: AppleInsider

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's