Age of Empires World Domination deze zomer naar iOS, wordt free-to-play
Gijs Ettes

De Japanse studio KLab werkt aan Age of Empires World Domination, een strategiegame die deze zomer verschijnt voor iOS, Android en Windows Phone. Het spel heeft een meer cartooneske stijl dan andere titels in de Age of Empire-reeks en wordt free-to-play. Dat betekent dat je gratis kunt spelen, maar dat voor sommige functies een in-app aankoop noodzakelijk is.

Age of Empires World DominationMedio vorig jaar maakte Microsoft al bekend dat er een Age of Empires-game zou verschijnen voor mobiele apparaten en nu is dus de naam en releasedatum van het spel bekendgemaakt. In Age of Empires World Domination is de hoofdrol weggelegd voor ruim 100 historische personages en is het de bedoeling om met veegbewegingen op het touchscreen je strategie te plannen en oorlogje te voeren. Elke beschaving heeft eigen unieke troepen en mogelijkheden en het is aan jou als speler om deze optimaal te benutten.

Je kunt het in de game opnemen tegen computergestuurde tegenstanders of spelers van over de hele wereld. Of er in de game een campagnemodus zit die vergelijkbaar is met vorige Age of Empires-delen is nog niet bekend. Wel zijn de eerste beelden van de game door de makers beschikbaar gesteld. Bekijk ze in de video hieronder.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.