Waarom Adobe Premiere Rush met gemak iMovie verslaat

Florence Peeters
17 oktober 2018, 15:00
2 min leestijd
Waarom Adobe Premiere Rush met gemak iMovie verslaat
Adobe Premiere Rush: Video

Adobe Premiere Rush: Video

Gratis

Reviewscore

8

Adobe heeft de nieuwe videobewerkings-app Premiere Rush CC in de App Store gezet. De applicatie laat je met uitgebreide tools professionele video’s bewerken op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Adobe Premiere Rush laat je uitgebreid editen op je iPhone

Terwijl we wachten tot Adobe in 2019 Photoshop op de iPad uitbrengt, zit het bedrijf niet stil. Ook voor videobewerking brengt Adobe een app uit die niet onder doet voor de desktopversie. Premiere Rush CC is namelijk ook als desktop-app beschikbaar voor de Mac en pc.

De naam zegt het al een beetje, maar Premiere Rush is bedoeld voor snelle en relatief simpele video-edits. De mogelijkheden zijn dan ook niet zo uitgebreid als die van grotere broer Premiere. Vooral handig aan het feit dat het zowel een mobiele als desktop-app is, is de synchronisatiefunctie. Wanneer je iets met je iPhone filmt en bewerkt, kun je het dankzij synchronisatie met de Creative Cloud van Adobe verder bewerken op je Mac.

Tikken en slepen

De app heeft de belangrijkste tools in een overzichtelijke balk ondergebracht. Door te tikken en te slepen pas je het geluid of de kleurbalans aan, kort je de video in of verplaats je fragmenten gemakkelijk.

De meestgebruikte overgangen zijn beschikbaar en ook zijn er allerhande filters om over je film heen te zetten. Deze zijn volledig aan te passen aan hoe jij ze wilt. Voor de gevorderde editor is van ieder filter namelijk onder meer kleurtint, contrast, schaduwen en scherpte zelf in te stellen.

Daarnaast kun je maximaal vier videosporen en drie audiosporen in een project gebruiken. Zo maak je van een simpel vakantiefilmpje een gave reisvideo met muziek, effecten en titels. Vanuit de app deel je je videocreaties gemakkelijk via social media, zoals Instagram, Facebook en YouTube.

Uitgebreider dan iMovie voor iOS

Premiere Rush CC is een stuk uitgebreider dan Apples eigen videobewerker: iMovie. Deze voldoet prima op de Mac, maar de iOS-versie verbleekt behoorlijk naast dit nieuwe kindje van Adobe. Zo biedt iMovie beperkte bewerkingstools en zijn onderdelen minder uitgebreid aan te passen naar jouw smaak.

Adobe Premiere Rush CC is gratis te downloaden en te gebruiken. Als gratis gebruiker heb je toegang tot alle tools, en kun je zoveel projecten aanmaken als je wil. Wel kun je slechts drie projecten exporteren via de cloud.

Wil je dus regelmatig gebruikmaken van de synchronisatiefunctie, is het handiger om een abonnement te nemen. Dit kost 9,99 dollar per maand. Hiermee exporteer je ongelimiteerd projecten en krijg je 100GB opslagruimte in Creative Cloud.

Adobe Premiere Rush: Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu