Adobe brengt Photoshop Touch voor iPhone uit
Wouter Nijsen

Adobe heeft vandaag de mobiele applicatie van Photoshop, genaamd Photoshop Touch, ook voor de iPhone uitgebracht. De professionele fotobewerkings-app was al voor de iPad beschikbaar, maar de nieuwe interface maakt het ook mogelijk om op een kleiner scherm je foto’s vakkundig te bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

mzl.xnyecmax.320x480-75Photoshop Touch voor de iPad is al meer dan een jaar beschikbaar in de App Store en de iPhone-versie is grotendeels hetzelfde. Zo kun je met verschillende fotolagen werken, heb je de beschikking over vele bewerkingsopties en filters, verschillende Scribble’s en andere kenmerkende features van de originele Photoshop.

Photoshop Touch synchronisatie met desktop

Photoshop wordt dagelijks gebruikt door professionele fotografen om geschoten foto’s te bewerken. Daarnaast is het programma een grote favoriet van ontwerpers, tekenaars en architecten. In de mobiele versie kun je aan hoge resolutiefoto’s (tot 12 megapixels) werken, foto’s door verschillende fotolagen samenvoegen en snel van de iPhone-camera gebruikmaken om een gedeelte van het project met een nieuwe fotolaag te vullen. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om letters, schaduwen, fades (het vervagen) toe te voegen en met kwasten te werken.

Als je via Photoshop Touch op je iPhone aan een project werkt, kun je het bestand direct met je desktop synchroniseren en met Photoshop openen. Helaas is het omgekeerde niet mogelijk als je met verschillende fotolagen werkt. Je krijgt wel een gratis lidmaatschap voor Adobe’s Creative Cloud met 2GB aan cloud-opslag om de synchronisatie te bewerkstelligen.

Een klein nadeel is dat gebruikers die Photoshop Touch al voor de iPad hebben aangeschaft, opnieuw de iPhone-versie voor een flinke prijs van 4.49 euro moeten downloaden.

 

[app 589440659][appimg 589440659]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.