De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 6 beste Adobe-apps voor je iPhone en iPad

Wouter Nijsen
30 juni 2014, 14:12
2 min leestijd
De 6 beste Adobe-apps voor je iPhone en iPad

Adobe is één van de grootste spelers als het gaat om het leveren van grafische software voor de desktopomgeving. Uiteraard mogen we Adobe dan ook niet vergeten voor mobile devices. Langzaam maar zeker worden er geleidelijk nieuwe tools uitgerold die de zelfde ervaring moeten brengen naar de smartphonegebruiker. We lichten de 6 beste Adobe apps uit.

Lees verder na de advertentie.

Photoshop Express Foto Editor

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Adobe Photoshop Express is één van de betere voor het simpel bewerken (bijsnijden, rechtzetten, draaien en omdraaien) van je foto’s en het toevoegen van filters. De app biedt keuze uit 20 verschillende filters en 15 verschillende randen en kaders. De makers hebben ook diverse uitbreidingspakketten beschikbaar gesteld die toegang geven tot meer filters en het verbeteren van nachtfoto’s.


Adobe omschrijft Photoshop Touch zelf als een lichte vervanger van Photoshop voor de iPhone. De app biedt verschillende opties die de zelfde ervaring moeten geven als de desktopversie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van layers en filters. Daarnaast kun je afbeeldingen combineren, teksten toevoegen en met diverse brushes aan de slag gaan. Wanneer je een account hebt bij Adobe Creative Cloud heb je ook de mogelijkheid om je project te uploaden en verder te bewerken op de desktopversie van Photoshop.

Lightroom foto- & video-editor

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Professionele fotografen zullen de desktopomgeving ongetwijfeld wel kennen. Lightroom biedt simpelweg de mogelijkheid om tientallen, zo niet honderden foto’s te soorten en tegelijk te bewerken. De iPhone-app is dan ook zeker een mooie aanvulling hierop. Niet alleen kun je je fotobibliotheek onderhouden, maar ook synchroniseren met de desktopcliënt, RAW-bestanden bewerken en je foto’s delen via sociale netwerken.


Wanneer je grafisch veel bezig bent, biedt Kuler goede ondersteuning in het vastleggen van kleurencombinaties. De app detecteert door gebruik van de camera de kleurcodes en geeft deze in een serieverband weer. De app heeft een ingebouwd systeem om kleuren met elkaar te vergelijken, combineren en aan te passen. De gedetecteerde kleuren kun je opslaan in de vorm van een thema, waarna je ze kunt synchroniseren met de Kuler-website en een aantal andere Adobe-producten.

Adobe® Content Viewer

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Voor Indesign-gebruikers is de Content Viewer van Adobe een ‘must have’. Zoals de naam als zegt is het een tool die het eindresultaat toont van een publicatie die gecreëerd is in Adobe’s Digital Publishing Suite (DPS). De Adobe Content Viewer is alleen te gebruiken wanneer je de beschikking hebt over een Creatieve Cloud account. Indesign upload de bestanden naar je account, waarmee je kunt inloggen op de Content Viewer.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste iPhone apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu