AdBlock Plus brengt iOS-browser uit die advertenties blokkeert

Redactie
8 september 2015, 15:50
2 min leestijd
AdBlock Plus brengt iOS-browser uit die advertenties blokkeert
Adblock Browser

Adblock Browser

Gratis

Reviewscore

7,5

AdBlock Plus heeft zijn eigen AdBlock Browser uitgebracht voor iOS. De browser bevat een geïntegreerde advertentieblokker, wat ervoor moet zorgen dat gebruikers ‘sneller en veiliger is’ kunnen surfen dan met bijvoorbeeld Safari.

Lees verder na de advertentie.

Volgens het bedrijf zorgen de advertenties op pagina’s ervoor dat je pagina’s langzamer laden, je MB’s eerder opraken en je batterij sneller leeg is. Door gebruik te maken van de AdBlock Browser zou je tot 50 procent data besparen en zou je batterij 23 procent effectiever werken. Een fors verschil dus, waarvan de fundering nog gestaafd moet worden.

AdBlock Browser sneller dan Safari

De release van de browser met advertentieblokker voor iOS is kort voor de verwachte release van iOS 9. Apple maakt het in het nieuwe besturingssysteem mogelijk voor derde partijen om apps te ontwikkelen voor de Safari-browser die advertenties blokkeren. De AdBlock Browser voor iOS is gebaseerd op Kitt, een iOS-browser met ondersteuning voor Chrome-extenties.

Het bedrijf achter de advertentieblokkerende browser, AdBlock Plus, beweert dat hun browser makkelijker scrolt dan Safari en alle functionaliteiten biedt die je ook bij een gewone browser verwacht. Zo zijn tabbladen, favorieten en de bladwijzers gewoon onderdeel van het design. Ook kun je browsen in een incognitomodus

De browser blokkeert vervelende en opdringerige advertenties. Overige reclames worden standaard wel weergegeven, maar via het instellingenmenu is er nog een en ander aan te passen. Hier kun je aangeven welke lijst de app moet gebruiken voor het filteren van reclames, maar kun je er ook voor kiezen om de browser geen advertenties te laten blokkeren. Bijvoorbeeld wanneer je uitgevers die gratis content aanbieden (en die advertentie-inkomsten nodig hebben) een warm hart toedraagt. Daarnaast kun je zelf kiezen of je tracking, malware, social media-knoppen en anti-advertentieblokkers wilt blokkeren.

Bij het uitproberen van de app viel het op dat elementen op een pagina soms door elkaar lopen wanneer de browser advertenties blokkeert. Hierdoor zijn bijvoorbeeld teksten minder goed leesbaar en dat is nou net niet de bedoeling. Verder werkt de AdBlock Brower voor iOS goed en relatief vlot.

Adblock Browser downloaden

Via onderstaande link kun je de Adblock Browser voor iOS downloaden. De app is 7,8MB groot en werkt met iOS 8.0 of nieuwer. AdBlock Plus heeft ook een app beschikbaar gemaakt voor Android 2.3+.

Adblock Browser

Eyeo GmbH

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Adblock Browser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu