3 redenen om sneller te lezen met de iOS-app Accelerator

Wouter Nijsen
13 juli 2015, 10:38
2 min leestijd
3 redenen om sneller te lezen met de iOS-app Accelerator
Accelerator: Speed Reader

Accelerator: Speed Reader

€ 2,99

Reviewscore

8

Accelerator introduceert een handige manier om sneller door je leeslijst te komen. We zetten drie redenen op een rijtje waarom de app het uitproberen waard is.

Lees verder na de advertentie.

1. Sneller lezen met Accelerator

De nieuwe iOS-app Accelerator heeft als doel je sneller te later lezen. Bij het doornemen van artikelen op een iPhone raken we volgens de makers onnodig veel tijd kwijt. Wanneer je namelijk op een normale manier leest, word je vertraagd door de stem in je hoofd die voorleest.

Accelerator laat je op een (veel) snellere manier lezen door woorden één voor één achter elkaar te tonen. Dat is in het begin even wennen, vooral omdat ze behoorlijk snel achter elkaar verschijnen. Het is echter niet erg als je bepaalde onderdelen niet meekrijgt, omdat je hersenen in staat zijn om er een logisch geheel van te maken.

2. Integratie met Pocket en Instapaper

Accelerator

Accelerator is in de basis een later lezen-app. Dat betekent dat je artikelen die je met Pocket, Instapaper of Readability hebt opgeslagen gelijk kunt importeren. Daarvoor dien je Accelerator wel in de betreffende app toegang te geven tot je account. Wanneer je vervolgens met Safari een artikel opslaat in Pocket, verschijnt de tekst automatisch in Accelerator. Tik erop en het artikel wordt woord voor woord aan je getoond. Dat werkt opvallend goed en is lekker snel.

Daarnaast is de app in staat om zelf artikelen op te slaan. Dat doe je door gebruik te maken van de ingebouwde browser. Open een webpagina, kies een stuk tekst en druk op ‘Bewaar’ om ‘m op te slaan. Houd er wel rekening mee dat de ingebouwde browser trager is dan Safari.

3. Handige opties aanwezig

Er zijn verder genoeg instellingen aanwezig om Accelerator naar jouw wensen aan te passen. Zo kun je zelf bijstellen in welke snelheid de woorden worden getoond, en of er ook meerdere woorden in één keer moeten verschijnen.

Ook fijn zijn de verschillende thema’s die Accelerator bevat. Zo is er een ‘Dark’-modus aanwezig, die vooral handig is in het donker. Zo voorkom je dat je wordt verblind door het felle licht van het scherm. De sepia-modus maakt gebruik van zachtere kleuren, wat er overigens fraai uitziet. Ook kun je schakelen tussen verschillende lettertypes.

Accelerator voor iOS downloaden

Accelerator is een uitstekende later-lees-app die via onderstaande link is te downloaden. De applicatie kost 2,99 euro, is 4,5MB groot en vereist iOS 7 of hoger voor de installatie.

Accelerator: Speed Reader

Lickability

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Accelerator: Speed Reader
Accelerator: Speed Reader
Accelerator: Speed Reader
Accelerator: Speed Reader
Accelerator: Speed Reader
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu