‘Abused Emojis’ moet kinderen helpen om over misbruik te praten

Rutger Otto
25 mei 2015, 13:44
2 min leestijd
‘Abused Emojis’ moet kinderen helpen om over misbruik te praten
Abused Emojis

Abused Emojis

Gratis

Reviewscore

6

Er is een nieuw toetsenbord dat kinderen moet helpen om te praten over pesten, misbruik of slechte gevoelens. Dat hoeft niet per se met woorden; soms zeggen plaatjes genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Abused Emojis

Het toetsenbord is verschenen in de vorm van een app met de naam Abused Emojis. De app werd door BRIS gemaakt, een Zweedse non-profit organisatie die zich inzet om kindermisbruik tegen te gaan. Via BRIS kunnen kinderen contact en hulp zoeken met de telefoon, of via chat en e-mail.

De app moet zorgen dat kinderen over slechte gevoelens of misbruik durven te praten tegen anderen, zonder er al te veel woorden aan vuil te hoeven maken. “Vaak hebben kinderen niemand om tegen te praten, behalve wij”, schrijft BRIS op de site. “De Abused Emojis-app is een symbool voor ons werk om kinderen openlijk te laten spreken over hun situatie.”

De app biedt een emoji-scherm met vijftien plaatjes. Hieronder vind je een jongen en meisje met blauw oog, een kindje met een ouder en een glas alcohol en een kind dat uitgescholden wordt. Als kinderen geen woorden kunnen of willen gebruiken, zou het verzenden van een emoji die op de situatie slaat misschien al voldoende kunnen zijn voor de ander om alle alarmbellen te laten rinkelen.

Hulp

Toch lijkt het meer een schreeuw om aandacht van BRIS, met de belangrijke boodschap dat kinderen altijd een luisterend oor moeten hebben en dat ze zich veilig moeten voelen. De vraag is namelijk maar hoe serieus je het moet nemen als iemand je ineens een smiley stuurt van een kind dat een klap krijgt. Daarnaast is het maar de vraag hoeveel kinderen deze app zullen vinden en weten hoe ze hem moeten gebruiken. Het toetsenbord moet namelijk wel nog even geïnstalleerd worden via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’ > ‘Toetsenborden’ > ‘Voeg toetsenbord toe’.

Abused Emojis is gratis in de App Store. Misschien maakt het een verschil. Zelfs als maar een paar kinderen er baat bij hebben, zal BRIS blij zijn.

Abused Emojis

BRIS

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Abused Emojis
Abused Emojis
Abused Emojis
Bron: BRIS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu