Placeholder
Wouter Nijsen

De ABN Amro app update, die woensdag werd vrijgegeven, maakt in het vervolg overboekingen mogelijk naar IBAN, het Europese systeem dat dit jaar wordt ingevoerd.

Na het installeren van de update wordt alles omgezet naar een IBAN-nummer. Je hoeft hiervoor niet de applicatie helemaal opnieuw te installeren. Al je rekeningnummers worden automatisch geconverteerd.

De lijst met toevoegingen wijst op een behoorlijke update van de ABN Amro-app. Zo kun je met de applicatie voortaan ook financiële transacties maken naar andere landen die binnen het SEPA-gebied.

Scan acceptgiro’s met iPhone dankzij ABN Amro app update

SEPA staat voor de Single Euro Payments Area, dat als doel heeft om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren. Er moet op deze wijze over een aantal jaar geen verschil meer zijn tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.

Na het installeren van de update, kun je een betaling pas later met je identifier signeren. Hierdoor kun je betaalopdrachten klaarzetten als je onderweg bent of als het betaalapparaat simpelweg niet in de buurt ligt.

Verder maakt de ABN Amro app update het mogelijk om een acceptgiro met IBAN-nummer met de iPhone-camera te scannen. Ten slotte heeft ABN Amro de interface zo aangepast dat het geheel nu beter in de lijn ligt van iOS 7.

[app 439728011] [appimg 439728011]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.