Eindelijk: ABN AMRO-app ondersteunt iDEAL-betalingen zonder e.dentifier

Florence Peeters
15 november 2018, 17:13
2 min leestijd
Eindelijk: ABN AMRO-app ondersteunt iDEAL-betalingen zonder e.dentifier
ABN AMRO

ABN AMRO

Gratis

Eindelijk kunnen klanten van ABN AMRO een snelle betaling doen via de app zonder een e.dentifier. De ABN AMRO-app ondersteunt voortaan iDEAL-betalingen.

Lees verder na de advertentie.

ABN AMRO voegt iDEAL-ondersteuning toe aan app

De bank is langzaamaan de e.dentifier, het verificatieapparaat om mee in te loggen en te betalen, overbodig aan het maken bij bankzaken via je telefoon. Een groot deel van de online aankopen worden via iDEAL betaald, en voorheen had je als klant van ABN AMRO nog een e.dentifier nodig om je betaling te bevestigen.

ABN AMRO ideal

Het was al wel langer mogelijk om betalingen via de website van de bank met je mobiel te bevestigen. In plaats van de e.dentifier te gebruiken, bevestig je betaalopdrachten zo met Touch ID, Face ID of een pincode. Toen die functie werd geïntroduceerd werd er veelvuldig om iDEAL-ondersteuning gevraagd door klanten.

Wanneer je online iets afrekent op een desktop, kies je voor iDEAL als betaalmethode. Vervolgens open je de ABN AMRO-app op je iPhone of iPad en kies je in het startscherm voor de qr-code scanner. Deze is toegevoegd voor de nieuwe functie. Vervolgens scan je met je apparaat de qr-code op het scherm en kan je in de app de betaling verder afmaken.

Extra handig is dat je niet eerst hoeft in te loggen in de app om je betaling af te ronden. Dit maakt het absoluut een sneller alternatief voor de e.dentifier, waar je eerst je pas in moet stoppen, je pincode moet opgeven en een code moet invoeren op de website.

e.dentifier nog steeds te gebruiken

Voor mensen die toch liever de e.dentifier gebruiken als verificatie, is het nog steeds mogelijk om op deze manier een betaling te voldoen. De ondersteuning is een stap vooruit voor de bank, hoewel de ABN AMRO-app afgelopen zomer al de titel ‘meest uitgebreide bankieren-app’ heeft mogen ontvangen van Banken.nl.

Naast de iDEAL-ondersteuning heeft de bankieren-app nog meer nieuwe functies gekregen bij deze update. Zo kun je nu ook je hypotheek inzien en dien je gemakkelijk declaraties in van je bouwdepot.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen