Aankondiging: TomTom update ondersteunt multitasken
Redactie

TomTom heeft officieel aangekondigd dat er een update zal komen. Door de update zal de navigatie-applicatie multitasken ondersteunen. Dit betekent dat de gesproken aanwijzingen door zullen gaan als je bezig bent in een andere applicatie op de iPhone. Dit klinkt misschien eng tijdens het rijden, maar er zijn tal van voorbeelden te bedenken wanneer dit handig kan zijn.

Toepassingen van multitasken met TomTom

De plannen van TomTom zijn erg handig als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Spotify in de auto. Je kan door het multitasken even snel wisselen van applicatie om een nieuw album aan te zetten. Terwijl je bijrijder het album opzoekt in de applicatie van Spotify kan het zo zijn dat je een afslag moet nemen. Door het multitasken van TomTom hoor je dan de gesproken aanwijzing ‘Neem de afslag’ terwijl je bijrijder in de andere applicatie bezig is.

Keynote over iOS 4

Apple kondigde in de keynote van iOS 4 al aan dat veel ontwikkelaars gebruik gaan maken van multitasking. Ze gaven enkele voorbeelden van ontwikkelaars die al aan de slag waren geweest met de nieuwe API’s. Ook gaven ze enkele voorbeelden van andere toepassingen. Hierbij noemde Steve Jobs, CEO van Apple, ook de navigatie-applicaties.

Bron: CNET

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.