Aankondiging: ‘Plu’ weet wanneer je je paraplu moet openen

Redactie
17 mei 2010, 19:46
1 min leestijd
Aankondiging: ‘Plu’ weet wanneer je je paraplu moet openen

Er zijn op dit moment al erg veel applicaties in de App Store. Velen denken dat alles al bedacht en uitgewerkt is, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Twee studenten van de hogeschool Avans (Breda) hebben een applicatie ontwikkeld waarmee je op de hoogte gebracht wordt van een naderende regenbui. Een nat pak kan voorkomen worden door de ontvangst van een push-berichtje van de applicatie ‘Plu’.

Locatie instellen

Je hebt vrij weinig omkijken naar de applicatie als je deze eenmaal hebt ingesteld. Als je de applicatie net aangeschaft hebt, moet je een paraplu op de Google Maps-kaart plaatsen. Dit is de locatie waarvan jij wilt weten wanneer het gaat regenen. Als de paraplu eenmaal op de kaart staat, hoef je alleen nog maar naar de opties van de paraplu te gaan, en vervolgens het formuliertje in te vullen. In dit formuliertje kan je precies invullen wanneer je push-berichtjes wilt ontvangen.

Werking van ‘Plu’

De applicatie van de twee studenten werkt via Buienradar. De heren hebben een systeem ontwikkeld waarmee buienradar over Google Maps wordt geplaatst. Hierdoor kan een server precies in de gaten houden wanneer het gaat regenen bij jou in de buurt. Door de voorspellende werking van Buienradar kan de server ruim van tevoren een push-berichtje sturen naar je iPhone om je op de hoogte te brengen van de aankomende regenbui.

Lees verder na de advertentie.

De mannen van ‘Plu’ hebben de applicatie inmiddels ingediend bij Apple. Het is nog onbekend wanneer de applicatie daadwerkelijk in de App Store komt te staan, en voor welke prijs je de applicatie tegen die tijd kan aanschaffen.

Meer informatie: Plu

Categorie: Het weer
Spotlight: Buienradar

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's