Aankondiging: Merchant

Redactie
18 maart 2010, 21:42
2 min leestijd
Aankondiging: Merchant

De laatste tijd zijn spellen zoals Travian erg populair. Voor de iPhone missen we echter dit soort spellen. Er zijn verschillende pogingen gedaan om een succesvolle, soortgelijke game neer te zetten, maar geen van deze spellen bereikte het doel. Vandaag kregen we een persbericht binnen over de aankomende game ‘Merchant’. Deze applicatie is weer zo’n soort spel, maar heeft een verrassende invalshoek.

Location Based Massive Multiplayer Online Game

Het spel is volgens de ontwikkelaar het best te beschrijven als ‘Location based Massive Multiplayer Online Game’. Een hele mond vol dus. Kort uitgelegd is het ‘gewoon’ een online multiplayer spel waarbij je locatie erg belangrijk is. Om erg goed te worden in het spel is het dus belangrijk dat je het ook op reis gaat spelen.

Handelen, stelen, spioneren en bouwen

In het spel moet je nederzettingen bouwen waarmee je onder andere producten, manschappen en opslagplekken kan maken. Op jouw locatie kan je alleen de door de applicatie aangegeven nederzettingen bouwen. Als je bijvoorbeeld aan het winkelen bent op een plaats die 100 meter verder gelegen is kan je weer andere gebouwen maken op die plaats.

Lees verder na de advertentie.

Je kan de door de nederzetting geproduceerde stoffen en producten alleen ergens mee naar toe nemen als je weer op die locatie bent om de stoffen in je iPhone te ‘laden’. Je iPhone is dus eigenlijk je karavaan waarmee je producten kan vervoeren van je ene naar je andere nederzetting. Het is dus slim om alleen nederzettingen te bouwen op plaatsen waar je vaak komt.

De markt

Op de markt kan je producten kopen en verkopen. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteit. Je kan bijvoorbeeld alleen zalm kopen in Amsterdam, en alleen helmen in Den Helder. Dit maakt het spel erg dynamisch en speels. Je kan door dit aspect dus erg veel verdienen, want als je in Amsterdam woont, en je gaat een dag je naar Maastricht en koopt daar veel zwaarden, dan kan je deze met grote winst verkopen op de Amsterdamse markt.

Het spel Merchant is vanaf 28 maart beschikbaar in de App Store. Tegen die tijd zullen we nogmaals een stuk schrijven over de applicatie, want nog niet alle functies en spelregels zijn bij ons bekend. Ook is het zeer goed mogelijk dat wij de applicatie deze week al in ons bezit krijgen. In dat geval zullen we een uitgebreide preview van het spel plaatsen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's