Aankondiging: Flipboard voor de iPhone
Redactie

De iPad heeft op dit nog maar weinig ‘legendarische applicaties’ die alleen op de tablet geïnstalleerd kunnen worden. Één van de weinige ‘killer-apps’ is Flipboard. Deze applicatie weergeeft je tweets en Facebook-updates als een magazine op het grote scherm van de iPad. De ontwikkelaars van de razend populaire applicatie hebben deze week aangekondigd dat er op dit moment een iPhone-applicatie in de maak is.

Magazine met eigen content

Flipboard is een applicatie waarmee je een eigen magazine kan maken. Als je de applicatie opent, kom je op de inhoudspagina. Je kan hier elementen aan je persoonlijke magazine toevoegen en verwijderen. Alle content blokken zijn altijd actueel, omdat ze bestaan uit online feeds. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je timeline, Facebook-updates en Instagram-foto’s in het magazine te verwerken.

Kleiner scherm

Oorspronkelijk is Flipboard voor de iPad ontwikkeld vanwege het grote scherm van het apparaat. De iPhone-applicatie van Flipboard zal waarschijnlijk helemaal opnieuw voorgegeven worden, want op het kleinere scherm zal alle content op een andere manier moeten worden getoond. De huidige opmaak is namelijk speciaal gemaakt voor de tablets.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.