De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Je belastingaangifte regel je gemakkelijk met de Aangifte 2018-app

Thomas Haenen
1 maart 2019, 16:49
2 min leestijd
Je belastingaangifte regel je gemakkelijk met de Aangifte 2018-app
Aangifte 2018

Aangifte 2018

Gratis

Reviewscore

7,5

Het is weer de tijd van het jaar om je belastingaangifte in te dienen. Net als in voorgaande jaren kun je je inkomstenbelasting gemakkelijk op je iPhone of iPad doen met de officiële app.

Lees verder na de advertentie.

Belastingaangifte doen op je iPhone

Na het opstarten van de app doorloop je een stappenplan, waarbij je begint met het invoeren van je DigiD-gegevens. Door een pincode in te stellen, voorkom je dat iemand anders er makkelijk bij kan. Per stap controleer je de gegevens die de Belastingdienst al voor je ingevuld heeft, waarna je bij de laatste stap de aangifte officieel indient.

Het controleren van iedere stap is belangrijk, want ondanks dat de Belastingdienst zo veel mogelijk voor je invult, kan het zijn dat zaken niet kloppen. Als je vorig jaar niets hoefde aan te passen en je aangifte in één keer kon versturen, is de kans groot dat dat dit jaar weer zo is.

Aangifte 2018 app

In dat geval kun je de app gewoon gebruiken. Het is namelijk niet mogelijk om gegevens via de app te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor zul je toch achter je pc of Mac moeten kruipen. De app is dus vooral bedoeld om vlot je aangifte te voltooien, als je ieder jaar doorgaans geen wijzigingen hebt om door te geven.

Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland weer zijn of haar belastingaangifte over 2018 naar de Belastingdienst sturen. De website van de overheidsinstantie ondersteunt maar een beperkt aantal gebruikers tegelijk. Hierdoor kun je in de eerste paar weken van de aangifte tegen drukte aan lopen, ook als je de app gebruikt. Rond de middag of ‘s avonds laat is het vaak rustiger.

Er zijn een aantal situaties waarin je de app niet mag gebruiken voor je aangifte. Ben je van fiscale partner gewisseld, heb je een woning gekocht of verkocht of heb je een restschuld voor een eigen woning? Dan moet je de aangifte online doen, buiten de app om. Ook als je een onderneming hebt, geld verdiend hebt met overige werkzaamheden of in het buitenland gewoond hebt, dien je naar de online aangifte uit te wijken. Hetzelfde geldt voor als je je woning hebt verhuurd via bijvoorbeeld Airbnb.

Aangifte 2018 downloaden

Aangifte 2018 is via onderstaande link gratis te downloaden uit de App Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je een iPhone of iPad met iOS 9.0 of nieuwer nodig.

Aangifte 2018

Belastingdienst

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu