De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Aangifte 2015: iOS-app maakt belastingaangifte een stuk eenvoudiger

Redactie
2 maart 2016, 15:40
1 min leestijd
Aangifte 2015: iOS-app maakt belastingaangifte een stuk eenvoudiger

Het is weer maart en dat betekent: belastingaangifte doen. Voor het tweede jaar op rij is het mogelijk om de Aangifte-app van de Belastingdienst te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Aangifte doen via een app

Sinds gisteren is het mogelijk om je aangifte over 2015 in te sturen. Dit kan met de app Aangifte 2015, de opvolger van de vorig jaar verschenen Aangifte 2014. Maar liefst 3,5 van de 8 miljoen Nederlanders die aangifte moeten doen, kunnen deze app gebruiken.

Er is weinig veranderd aan het design en de werking. Na het downloaden en installeren vanuit de App Store kies je voor ‘Aangifte starten’. Je dient dan een wachtwoord in te stellen, zodat je aangifte versleuteld verzonden kan worden. Vervolgens log je in met je DigiD om jouw gegevens in te laden. Het is aan jezelf om alles te controleren en eventuele gegevens toe te voegen. Aan het einde kun je je aangifte ondertekenen en versturen.

Aangifte 2015

Helaas kan niet iedereen Belastingaangifte 2015 gebruiken om zijn aangifte in te dienen. De Belastingdienst heeft een lijst opgesteld, waarmee je checkt of je wel of niet tot de doelgroep behoort. Heb jij bijvoorbeeld in 2015 een huis gekocht of had je een eigen onderneming, dan val je buiten de boot. Slim om dat eerst even te controleren, voordat je aangifte doet.

Daarnaast waarschuwt de Belastingdienst voor drukte op de website. De website en app kunnen slechts 40.000 mensen tegelijkertijd ondersteunen bij het doen van hun aangifte, wat tot problemen kan leiden als er meer mensen online zijn. Verstandig is om het op een minder druk tijdstip te proberen, bijvoorbeeld rond het middaguur of na 23.00 uur. Het is mogelijk om tot 1 mei 2016 aangifte te doen over 2015. Denk je dat je langer de tijd nodig hebt, dan is het handig uitstel aan te vragen.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu