Doe je belastingaangifte met deze handige app
Rutger Otto

Het is vanaf dit jaar voor de eerste keer mogelijk om je belastingaangifte via een speciale app te doen. De Aangifte 2014-app kun je gratis downloaden in de App Store.

Aangifte 2014-app

Met de iOS-app Aangifte 2014 kun je gemakkelijk je inkomstenbelasting invoeren. Dat maakt het een stuk gemakkelijker, als je tenminste aan bepaalde voorwaarden van de Belastingdienst voldoet.

Niet iedereen kan de app namelijk gebruiken. Het kan bijvoorbeeld niet als je in 2014: niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had, je woning hebt ge- of verkocht, een onderneming had, in het buitenland woonde, een co-ouder was en je minderjarige kind niet op jouw adres stond ingeschreven en meer. In de app-omschrijving staat een lijstje opgesomd dat aangeeft wanneer je de app niet kan gebruiken. Hou dat dus goed in de gaten.

Zo werkt de app

Kom je wel in aanmerking voor de app, dan is het gemakkelijk invullen. Je hoeft dan geen extra programma te downloaden, maar je gebruikt gewoon de app en je DigiD, het digitale paspoort voor overheidsinstanties.


Je opent de app en tikt op ‘Aangifte starten’. Daarna kies je een pincode van vijf cijfers om de aangifte te versleutelen. Met DigiD haal je je gegevens op en vervolgens doorloop je een aantal stappen waarbij je alleen wat informatie hoeft te controleren of alles klopt. Is dat het geval, dan sluit je af door een digitale handtekening te zetten en de aangifte te verzenden.

Aangifte 2014 downloaden

Je kunt de Aangifte 2014-app gratis downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Voor de installatie moet je 19,5MB aan vrije opslagruimte op je apparaat hebben.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.