Kom alvast in de kerststemming met A Good Snowman
Gijs Ettes
A Good Snowman

A Good Snowman

€ 5,49

Onze score

8

A Good Snowman is een fraaie puzzelgame die je helpt om – ondanks het gebrek aan sneeuw – toch in de stemming voor kerst te komen. In het spel moet je met een monstertje sneeuwpoppen bouwen.

Puzzelen met sneeuwballen

Het duurt waarschijnlijk nog even voordat er in ons land genoeg sneeuw valt om poppen te bouwen, en of we dit jaar een witte kerst krijgen, valt nog te bezien. Om toch alvast in de stemming voor de feestdagen te komen, kun je aan de slag met A Good Snowman. In deze game speel je met een zwart monstertje dat in (te) kleine tuintjes ballen moet stapelen om een sneeuwpop te maken.

Dit klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. In elke tuin is namelijk weinig ruimte en ligt net genoeg sneeuw om een mooie pop te maken. Daarbij moet je zorgen dat de onderste bal groter is dan de middelste en bovenste én rekening houden met de diverse obstakels in elk level. Logischerwijs wordt dit lastiger naarmate je in de game vordert.

A Good Snowman klinkt als een generieke puzzelgame, maar de presentatie en muziek maken veel goed. Het spelletje heeft een fijne cartooneske stijl en bijpassende muziek die het veel persoonlijkheid geven. Bovendien geeft de reactie van het monstertje als hij een sneeuwpop heeft gebouwd elke keer weer een voldaan gevoel.

A Good Snowman downloaden

A Good Snowman is met 4,99 euro geen goedkope game, maar gelukkig is hij vrij van reclames en in-app aankopen. Voor installatie is 82MB aan vrije opslagruimte benodigd en iOS 5.1 of hoger.

A Good Snowman

Draknek Limited

€ 5,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.