Experimenteer met filters in de nieuwe foto-app A Color Story

Wouter Nijsen
31 januari 2016, 11:01
2 min leestijd
Experimenteer met filters in de nieuwe foto-app A Color Story
A Color Story: Photo + Video

A Color Story: Photo + Video

Gratis

Reviewscore

7

A Color Story is een nieuwe foto-app met een heleboel filters, tools en lichteffecten om je kiekjes mee te bewerken. De app doet weinig nieuws, maar steekt goed in elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met A Color Story

Door het grote aanbod aan foto-apps in de App Store zou je bijna niet meer weten welke applicatie je moet gebruiken. A Color Story is een goede keuze wanneer je niet veel van fotobewerking af weet, maar wel mooie plaatjes wilt maken. De belangrijkste eigenschap is dat de app lekker simpel in elkaar steekt. In het startscherm zie je slechts twee opties: Photos en Camera. Met Photos kies je een foto uit je Filmrol, de andere optie laat je direct een kiekje schieten.

Als je een foto hebt gekozen, kom je terecht in het eerste bewerkingsscherm. Met kleine knopjes toont A Color Story welke opties je allemaal hebt. Zo kun je gemakkelijk een gedeelte van het plaatje bijsnijden, of kiezen voor een bepaalde vorm of beeldverhouding. Druk op ‘Continue’ en je komt in het tweede scherm waar je alle filters, effecten en tools vindt. In het filmpje hieronder worden enkele features van A Color Story uitgelicht.

Met ruim 100 filters en 30 effecten is het aanbod vrij groot. Handig is dat de bewerkingsopties in pakketten zijn verdeeld. In plaats van dat je een eindeloze rij met filters ziet, kies je eerst voor een bepaald thema, om vervolgens het juiste effect te kiezen. Een leuke optie is dat je je eigen filters kunt maken, als je bijvoorbeeld een heel specifiek effect zoekt. Gemaakte creaties worden lokaal opgeslagen, maar je kunt ze ook delen via Instagram, Twitter, Facebook of e-mail.

Hoewel A Color Story gratis in gebruik is, dien je voor aanvullende pakketten met filters wel geld neer te leggen. Met 0,99 euro per stuk zijn de pakketten niet duur, al kun je er ook voor kiezen om 7,99 euro neer te leggen om ze in één keer allemaal te krijgen.

A Color Story downloaden

Wil je A Color Story eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie vraagt de app om 56MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of nieuwer.

A Color Story: Photo + Video

A Color Story LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu